Liever fitness dan groepslessen

Ondanks de populariteit van groepslessen als Bodypump, steps, Spinning en KickFun, blijft ‘vrije’ fitnesstraining op de apparaten het populairst in de fitnesscentra van Nederland. Krachttraining en groepslessen komen respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Dit blijkt uit onderzoek van TNO over de leefstijl van fitnessbeoefenaars. De fitnessers zijn enthousiast over hun centrum, ze geven het gemiddeld een acht.

Bijna 70% van de fitnessers doet aan vrije training en 35% aan krachttraining. Van alle bezoekers is 64% vrouw en 37% man. De gemiddelde leeftijd is 43 jaar; de ondervraagden varieerden in de leeftijd van 15 tot 77. Ze gaan gemiddeld twee keer per week naar de sportschool.

Door: Guy

Lees ook:Aantal fitnesscentra vanaf 1999 met 65% gestegen!
Lees ook:Jongeren positief over rookverbod
Lees ook:Spieren hebben ook rust nodig
Lees ook:Fitness blijft de populairste sport!
Lees ook:Hoe gezond ben jij? Bekijk het aan de hand van je hart leeftijd!

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Liever fitness dan groepslessen

 1. fitness girl

  i started going to the gym for the classes. now 25 years later, i am bitten by the fitness bug . 2x a week intensive training ( super sets) and i’m a happy cookie :-)

    /  
 2. Fitness

  Kracht in combinatie met cardio is de beste combinatie…. Als je het ook nog eens af wisselt met groepslessen dan blijft het ook leuk

    /  
 3. Thijs

  Zijn in dit onderzoek ook de mensen meegenomen die in hun eigen huis fitnessen? Ik vind het jammer dat in de hoofden van veel mensen fitness nog steeds volledig aan fitnesscentra gelinkt is. Onderhand zijn er genoeg winkels die fitnessapparaten verkopen waarmee je prima in je eigen huis kan trainen.

    /  
 4. strakke buik

  Fitness en daarnaast cardio doen is de beste keuze die je kunt maken om een strakke buik te krijgen!

    /  
 5. Strak Buikje

  Helemaal mee eens! Fitness en cardio is DE Manier!

    /  
 6. armspieren

  Ik snap absoluut niet dat al die vrouwen zich iedere keer weer naar een groep les slepen bij ons in de sportschool.. pff ernstig saai en TOTAAL niet effectief.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>