Welkom op de fitnessblog!

Beste lezer, welkom op de fitnessblog. En nu je er toch bent, sta er even bij stil. Een raar fenomeen, dat fitness. Laat het woord ook even op je inwerken. Fitness. Fitheid, letterlijk, maar niet zo maar. Je dient je er voor in het zweet te werken – voor de lol. Af te zien, pijn te lijden, bloed, zweet en tranen uit vrije wil, en allemaal om er wat beter uit te zien.

Het is duidelijk iets van de laatste decennia, want de vroege mens maalde er niet om; die liep grote afstanden op zoek naar voedsel en water, en raakte al doende wel mooi kneiterfit. Maar in deze consumptiemaatschappij betekent de gang van de bank naar de koelkast om een versnapering te scoren voor velen al bijkans een uitputtingsslag, dus dat er iets moest gebeuren leek logisch.

In principe is het natuurlijk ook nauwelijks van belang wie er met dit fenomeen op de proppen is gekomen; of het de allereerste personal trainer was die Eva in het Paradijs een appel aanraadde omdat ze op haar voeding moest letten, of dat de Phidippides het hele eind hardlopen naar Athene gewoon ook als een mooie training zag.

Misschien duik ik er nog wel eens dieper in, mij intrigeert het mateloos. Maar ik fitness dan ook al zo ongeveer de helft van m’n leven. Begonnen uit onzekerheid en hopend dat als mijn spieren zouden groeien, mijn zelfvertrouwen dat ook zou doen. Inmiddels is het een dusdanig significant deel van m’n bestaan dat ik niet beter weet dan dat ik wil sporten als ik een vrije dag heb, en dat ik minder lekker in m’n vel zit als ik mezelf een aantal dagen fysiek niet heb kunnen uitdagen.

Op deze blog mijn relaas omtrent dit fenomeen. Mijn ervaringen met nieuwe oefeningen, rages, en voeding, en mijn belevenissen met personal trainers en andere sporters. Verwacht in eerste instantie geen uitgebreide trainingsschema’s;  ik ben geen expert, enkel een liefhebber met jarenlange ervaring die er lol in schept zijn fitheidsbeslommeringen met jullie te delen.

Hopelijk ervaar je net zoveel plezier met lezen ervan als ik doe met het bloggen. En met fitnessen natuurlijk.

Lees ook:De Fitness.blogger
Lees ook:De nieuwe Fitness Blogger
Lees ook:Zo trainde Chris Hemsworth voor zijn rol in Thor
Lees ook:De man en zijn bal…
Lees ook:In april 2009 je sixpack terug hebben? Het kan..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>