Facebookers bewegen minder?

Oké, het is misschien wat kort door de bocht om te veronderstellen dat wie Facebook heeft, kampt met overgewicht. Maar aangezien een dag nog altijd maar 24 uur heeft kan je toch best veronderstellen dat de tijd die gespendeerd wordt op internet ten koste gaat van zaken als bijvoorbeeld sporten.

Gezondheidsnet schrijft over een onderzoek waaruit bleek dat er een negatief verband is tussen de tijd die aan social media besteed wordt en de mate van lichamelijke activiteit. Onderzochte studenten die veel op Facebook en Twitter zaten, bewogen minder dan studenten die niet zo veel gebruik maakten van social media. Facebookers deden bovendien minder vaak aan teamsporten.

Over het rondhangen op Fitness.blog werd niets vermeld. Misschien dat mijn lezers het tegendeel maar moeten bewijzen. Dus hup, kom achter dat beeldscherm vandaan en bind die hardloopschoenen onder!

Lees ook:4 tips om niet gek te worden van fitness posts op social media
Lees ook:Optimale Krachttraining: de ene dag zwaar de andere licht
Lees ook:Online workouts: alleen maar toch samen
Lees ook:De beste cardiosporten voor sportschoolmijders
Lees ook:Haal nu nog meer uit je workout dankzij FitBeatz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>