Help! We worden te dik!

Jij als trouwe sportschoolganger hebt natuurlijk wel door dat dit niet over jou gaat.. Je sport regelmatig en probeert op je voeding te letten. Maar op je werk en in je vriendenkring had je het al wel opgemerkt: de shirts en blouses staan strakker om de buikjes gespannen. Het CBS staaft dat vermoeden bovendien nu met cijfers: we worden te dik.

En dat geldt niet alleen voor de emo-eters of de sporthaters, nee de welvaart slaat hard toe; meer dan de helft van de volwassen mannen (54 procent) en bijna de helft van de vrouwen (43 procent) in Nederland heeft overgewicht. Mannen wegen gemiddeld 84 kilo, vrouwen 70 kilo; respectievelijk 5,6 en 3,7 kilo zwaarder dan pakweg twintig jaar geleden.

Wat een verzachtende omstandigheid had kunnen zijn (we werden ook langer), werd dat niet: de stijging in lengte staat niet in verhouding tot de stijging in gewicht. Met andere worden: we worden zwaarder dan we lang worden. Oppassen dus dat we in plaats van gemiddeld het langste volk ter wereld, niet het gemiddeld dikste volk ter wereld worden..

Maar jij, lezer van Fitness.blog.nl, voelt zich toch zeker niet aangesproken.. Zo ja, dan is een goed voornemen voor 2013 wellicht om ervoor te zorgen uit de statistieken van het CBS te blijven

Lees ook:Vaderschap maakt volgens onderzoekers zwaarder
Lees ook:Jongeren willen plastische chirurgie
Lees ook:Hoogopgeleiden leven langer
Lees ook:Dikker door vakantie
Lees ook:Jonge vrouwen ontevreden over uiterlijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>