Spieren hebben ook rust nodig

Nu geloof ik in principe niet in toeval, maar het is wel saillant dat juist in de week dat ik een blog schrijf over het belang van slaap ten aanzien van je training, ik ineens op meerdere artikelen over dit onderwerp stuit. Voldoende rust nemen wordt onderschat, niet in de laatste plaats door ondergetekende.

Natuurlijk, je traint, bent fit, en zit lekker in je vel. Maar denk niet dat omdat je een sterke en gezonde man bent met een getraind lijf, je geen slaap nodig hebt. Integendeel, zo las ik op Fitness-weetjes.nl; een actieve man met de lichaamsbouw van een bodybuilder heeft zelfs meer belang bij acht uur slaap dan de gemiddelde man. Dit omdat je spieren slaap nodig hebben om uit te rusten en te groeien.

Diëten en regelmatige lichaamsbeweging zijn dus niet voldoende voor de ontwikkeling van jouw droomlijf. Voeg hier gerust een goede nachtrust aan toe; uit onderzoek is gebleken zelfs acht uur en vijftien minuten exact Een beter excuus om lekker je bed weer in te duiken lijkt er niet, maar wacht nog even alvorens je die sprint naar de slaapkamer trekt: mensen die langer slapen schijnen gemiddeld een hogere sterftekans te hebben dan mensen ‘gewoon’ die acht uur pakken. Het is maar dat je het weet

Lees ook:Het belang van voldoende slaap voor optimale spiergroei
Lees ook:5 tips om spierafbraak tijdens het cutten te minimaliseren
Lees ook:Het recept voor een goede nachtrust? Sporten!
Lees ook:Waarom weinig slaap je dik maakt
Lees ook:Hoe je je lichaam optimaal in shape krijgt voor een fotoshoot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>