Vrouwen willen graag afvallen – maar sporten is niet aan hen besteed

Blue Monday is achter de rug, 2013 is al bijna weer een maand oud; hoe zou het staan met de goede voornemens? Meer sporten en bewegen, meer tijd vrijmaken voor ontspanning en uiteraard de evergreen afvallen completeren de top drie van goedbedoelde intenties voor een nieuw jaar nieuwe kansen. Voor vrouwen blijft het daar echter voornamelijk bij, bij intenties – tenminste, als ik mijn blogcollega Hester mag geloven. Goed, het zou makkelijk scoren, immens flauw en nog meer politiek incorrect zijn als ik nu zou stellen dat de uitdrukking ‘het zwakke geslacht’ natuurlijk ergens op berust Maar sporten schijnt gewoonweg aan veel Nederlandse vrouwen niet te zijn besteed. En toch willen afvallen – het is een paradox in de breedste zin van het woord.

En jammer bovendien, want iedereen weet hoe gezond beweging is voor lichaam en geest. Voor lichaam ja; de eerste man die een getraind en fit vrouwenlijf niet kan waarderen moet ik nog tegenkomen. Bovendien, als sportschoolganger begrijpt ze dan waarom wij er graag zoveel uur doorbrengen, bloed, zweet en tranen producerend om er goed voor hen uit te zien Maar vrouwen hebben geen zin (20%; de hoofdpijnsmoes? ), vinden een abonnement te duur (19%), of zijn te druk met sociale bezigheden of het huishouden (echt waar, 16%).

Ik wilde zeggen in welk universum een vrouw tegenwoordig het huishouden alleen hoeft te doen.. Maar zijn wij daar stiekem niet debet aan als we wéér eens naar de gym gaan terwijl het stof zich ophoogt tegen de muren?

Goed, trouwe lezers weten inmiddels dat ik graag een beetje mag chargeren; neem eventuele vrouwonvriendelijkheden alsjeblieft met een dik pak zout (alhoewel nou niet erg gezond, in die hoeveelheden al helemaal niet – houd liever die hoge hartslag uit verontwaardiging ) En prove me wrong: worden jouw voornemens nog altijd waargemaakt? Laat het me weten!

Lees ook:Wat is er nog over van jouw goede voornemens?
Lees ook:Wat voor sportieve voornemens heb jij dit jaar?
Lees ook:Vrouwenhanden meer bacteriën
Lees ook:Water drinken helpt met afvallen
Lees ook:Dat wordt weer sit-ups doen; een sixpack is het aantrekkelijkst

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vrouwen willen graag afvallen – maar sporten is niet aan hen besteed

 1. Leef Gezond en wordt oud

  Waarom kunnen vrouwen niet afvallen door middel van sport ze heeben niet het juiste systeem gevond:D

    /  
 2. jasir

  In de bovenataande link heb ik 202 recepten coor vrouwen die graag willem afvallen en die op zoek zijn naar een platte buik

  het is gegarandeerd met 100% garantie

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>