Dat wordt weer sit-ups doen; een sixpack is het aantrekkelijkst

Een hekel aan sit-ups, crunches en al die andere martelmethodes die een platte buik zouden moeten genereren? Troost je, je strijdt voor een goede zaak; een afgetrainde, gespierde buik wordt zowel door mannen als vrouwen het aantrekkelijkst gevonden. Een onderzoek onder sportschoolgangers in Engeland wijst uit dat ruim 25 procent van de vrouwen de voorkeur geeft aan een man met een sixpack, en zelfs 33 procent van de mannen vindt een platte buik niet te versmaden.

Nu is dat geen reden de rest van je work-out te laten versloffen; van de vrouwen vindt 23 procent gespierde armen het mooist, en 11 procent wil een man met een gespierde borst. Een kwart van de mannen daarentegen valt weer op vrouwen met gespierde, ronde billen, 11 procent zelfs specifiek op een vrouw met gespierde benen.

Als ik zo vrij mag zijn om voor mezelf te spreken: een platte buik is niet onprettig nee Maar weer niet te plat en gespierd, daar word ik alleen maar onzeker van Nee hoor, zo erg is het niet. Sterker nog, ben prima tevreden met mezelf – in tegenstelling tot veel mannen in het onderzoek; ruim 24 procent van hen wil graag het figuur van een hardloper, 11 procent dat van een wielrenner. Echt? Dat harde, iele en pezige? 16 procent prefereert het lichaam van een duiker – oké, daar kan ik nog inkomen. Verrassend; slechts een kleine 10 procent wil graag het lijf van een voetballer. Maar als het hun bankrekening betrof was het percentage waarschijnlijk wel hoger uitgevallen vermoed ik.

Meer dan de helft van de vrouwen zegt dat ze liever een gespierd, atletisch lichaam dan een dun, meisjesachtig figuur wil. Maar die zijn sowieso natuurlijk nooit tevreden

Lees ook:Jonge vrouwen ontevreden over uiterlijk
Lees ook:Vrouwen matig tevreden met borsten
Lees ook:Jongeren willen plastische chirurgie
Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik
Lees ook:Dunste vrouwen wonen in Flevoland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dat wordt weer sit-ups doen; een sixpack is het aantrekkelijkst

  1. Pingback: Spierballenvertoon: de vijf beste bicepsoefeningen | Fitness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>