4 digitale fitness trends in 2014

Heb jij jezelf voorgenomen om veel te gaan sporten in 2014? Of ben je al een sportfanaat en ben je juist niet weg te slaan uit de sportschool? Hoe dan ook, iedereen kan af en toe wel een beetje leuke motivatie gebruiken om weer lekker aan het sporten te gaan. Gelukkig zijn er volgens Forbes vier digitale trends die jou op een leuke manier gemotiveerd houden.

Bron: sxc.hu

1. Fitness trackers
Deze apparaatjes komen vaak in de vorm van kleding, zweetbandjes of horloges en houden al jouw fitnessgegevens bij. Deze gegevens kun jij daarna weer opvragen via een app of het internet. Deze trackers houden onder andere je hartslag, slaappatronen en het aantal gezette stappen bij. Hierdoor kun je goed bijhouden of je je aan je eigen gestelde doelen hebt gehouden.

2. Online Competitie
Steeds meer sporten houden een online competitie. Je krijgt daarbij een oefening die je thuis uitvoert, waarna je je resultaten doorgeeft op het internet. Zo kun je makkelijk de strijd aan gaan met anderen en aan de wereld laten zien dat jij de beste bent!

3. Gezonde lichamen worden verdedigd in de blogosphere
Deze trend komt voort uit een debat rond de thigh gap. De fitnesswereld reageerde massaal op een trend onder jonge meisjes die zo slank wilden zijn dat er een gat tussen hun dijen ontstond. De fitnesswereld ging in kritiek en kwam op voor een gezonde levensstijl, waarbij stevige dijen niet alleen mooi zijn, maar ook staan voor een sterk en gezond lichaam. In 2014 zullen we de fitnesswereld vaker in opspraak horen over het verkeerd behandelen van je lichaam. Als dat geen motivatie is om meer te gaan sporten, dan weet ik het ook niet meer.

4. Online contact met je trainer
Het wordt steeds gemakkelijker om online te checken met je trainer of je bepaalde oefeningen wel goed uitvoert. Zo kun je controleren of je yoga pose wel goed is en je kunt een vraag stellen over de juiste voeding bij jouw trainingsschema. Trainen wordt hierdoor makkelijker. Je kunt thuis je training uitvoeren terwijl je nog steeds de juiste motivatie en tips krijgt van je trainer.

Deze vier digitale trends zullen ervoor zorgen dat trainen een stuk leuker wordt in 2014. Welke van deze trends spreekt jou het meeste aan? Laat het weten in een reactie!

Lees ook:Een Online Personal Trainer: De nieuwe fitnesstrend!
Lees ook:4 trends voor fitte werknemers
Lees ook:De nieuwe Fitness Blogger
Lees ook:Moov: De gadget die je beter maakt in sporten
Lees ook:Virtufit iets voor jou in 2009?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>