Sportschool verbiedt selfies

De Zweedse sportschool keten Friskis & Svettis verbiedt het maken van selfies in hun kleedkamers. Volgens de sportschool is dit verbod ingezet om de privacy van andere sporters te beschermen.

Bron: tumblr.com

Volgens een artikel op thelocal.se maken steeds meer sporters foto’s van zichzelf, selfies, tijdens hun training in de sportschool. Ze willen via social media aan anderen laten zien hoe goed ze bezig zijn. In de Zweedse sportschool werden echter steeds meer selfies gemaakt voor de spiegels in de kleedkamers. In kleedkamers is het namelijk minder gek als je foto’s van jezelf maakt zonder kleding aan, waardoor je goed je gespierde lichaam kunt laten zien.

Het bestuur van Friskis & Svettis was dit zat. Op deze foto’s zijn namelijk ook andere naakte sporters te zien die niet weten dat ze op de foto worden gezet. Om de privacy van deze sporters te beschermen heeft de sportschool het maken van selfies in de kleedkamers verboden. Verder mogen er op de trainingsvloer wel selfies genomen worden. De sportschool vindt namelijk dat er niets mis is met het laten zien van je lichaam, zolang je de privacy van je mede sporters daarbij maar respecteert.

Wat vinden jullie van dit verbod? Zou elke sportschool kleedkamer selfies moeten verbieden?

Lees ook:Mijn favoriete gym!
Lees ook:De 5 grootste misvattingen over sixpacks
Lees ook:Sporten is slecht voor je tanden
Lees ook:Jongens met slechte conditie en een laag IQ hebben meer kans op vroege dementie
Lees ook:4 tips om niet gek te worden van fitness posts op social media

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>