5 oefeningen voor een strakke ronde kont

Nu het weer weer wat mooier wordt denken veel mensen alweer aan de zomer. En in de zomer wil je er natuurlijk goed uitzien in je badkleding. Je wilt slank en mooi gevormd zijn, maar daar moet je uiteraard wel voor trainen. Vandaag geef ik je 5 oefeningen die ervoor zorgen dat je mooie ronde billen krijgt. Dan hoef je je in ieder geval niet meer te schamen als iemand je achterste eens even goed bekijkt aan het strand.

Bron: sxc.hu

1. De Squat
Ik heb de squat al een aantal keer besproken in mijn blogs. De squat is eigenlijk een oefening die iedereen zou moeten doen, omdat hij zoveel belangrijke spiergroepen traint. En je raadt het al, met squats train je ook je billen. Ben je vergeten hoe de squat ook alweer moet? Bekijk dan dit filmpje. Je kunt het aantal squats dat je wilt doen per dag helemaal zelf bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld de 30 days squat challenge doen.

2. Lunges
Ook lunges zijn zowel goed voor je benen als je voor je billen. Afhangend van je expertise met deze oefening kun je het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Maar als je niet begint met trainen, zou ik je aanraden om met de gewone lunge te beginnen. Hoe je deze moet doen zie je in dit filmpje..

3. Bridges
Bridges voelen erg raar om je te doen. Je ligt namelijk op je rug met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond op heupafstand van elkaar af en vervolgens duw je je heupen omhoog tot je onderlichaam recht is. Vervolg zak je met je billen weer langzaam naar beneden. Je kunt deze oefening uitdagender maken door tijdens een been gestrekt te houden gedurende de bridge.

4. Step-up
De step-up is een vrij gemakkelijke oefening. Je zet een voet op een bank of opstapje zodat je bovenbeen horizontaal is. Vervolgen lift je jezelf omhoog aan dit been, zodat je rechtop staat op de bank. Tik met je andere been de bank aan en breng dit been weer naar de grond. Herhaal dit per set ongeveer 8 tot 12 keer en wissel dan van benen.

5. Schaatsers oefening
Vooral nu tijdens de olympische spelen valt het erg op: schaatsers hebben mooie ronde billen. Er is daarom geen betere manier om je kont te trainen dan door het nabootsen van de bewegingen die schaatsers maken. Hoe je deze oefening goed uitvoert zie je in dit filmpje.

Deze oefeningen werken erg goed als je een mooie ronde en strakke kont wilt voor de zomer. Maar daar heb je natuurlijk wel een goed plan voor nodig. Je moet het aantal oefeningen rustig opbouwen en voldoende rust nemen om je spieren zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ga lekker aan de gang met deze oefeningen, zodat je er perfect uitziet in zwemkleding deze zomer!

Lees ook:Doe de strakke kont workout
Lees ook:Perfecte billen
Lees ook:De Top 3 beste fitness oefeningen
Lees ook:4 oefeningen voor slanke benen
Lees ook:3 top oefeningen voor een gespierde kont

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>