Fitnesstrackers maken je een betere moeder

Kim Z Dale, moeder van een aantal kinderen, kocht een fitnesstracker om een beter zicht te krijgen op haar slaappatroon. Ze was continu moe en wilde ontdekken hoe dat nou kwam. Maar ze kreeg geen beter slaappatroon, ze werd een betere moeder!

Bron: sxc.hu

Kim Z Dale schrijft over haar ervaringen met de fitnesstracker in haar blog van de Chicago Now. De voornaamste reden dat ze de fitnesstracker kocht was om haar slaappatroon te verbeteren. Ze was namelijk continu moe. Ook wilde ze iets actiever worden. Ze wilde zich houden aan de 10,000 stappen die je elke dag hoort te maken voor een goede gezondheid.

Ze begon met haar stappenplan door naar haar werk te lopen en ook door in haar pauze even een korte wandeling te maken. Maar toen ze ‘s avonds thuiskwam ontdekte ze dat nog 2000 stappen te weinig had gezet. Haar kinderen vroegen haar of ze na het eten met hun fietsen in de buurt mochten spelen. Normaal gesproken zou Kim hier nee op hebben gezegd. Dan wilde ze ‘s avonds rustig op de bank zitten en zou ze haar kinderen een iPad in de hand drukken om ze bezig te houden. In plaats daarvan dacht Kim dit keer aan de 2000 stappen. Ze ging in op het verzoek van haar kinderen en ze gingen ‘s avonds spelend de buurt in, met het gevolg dat Kim die dag haar 10,000 stappen haalde.

Dit ritme beviel Kim wel goed. Ze besloot er vaker met haar kinderen op uit te gaan. Dit had als gevolg dat haar kinderen actiever werden en dat de band met haar kinderen groeide. Ze haalt niet elke dag de 10,000 stappen, maar ze probeert het wel altijd. Door het vele spelen met haar kinderen is Kim al ruim 2 kilo afgevallen. Haar slaappatroon is nog steeds slecht, doordat haar dochter haar ‘s nachts wakker houdt, maar Kim geeft aan toch een positieve ervaring te hebben met haar fitnesstracker.
Heb jij al een fitnesstracker? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen hiermee? Werd je net als Kim een betere ouder of had de tracker andere voordelen? Laat het weten in een comment!

Lees ook:Ouders vinden sporten te gevaarlijk voor hun kinderen
Lees ook:Fitness trackers helpen ouderen met afvallen
Lees ook:Fitte kinderen kunnen beter lezen
Lees ook:Luie manieren waarop je kunt afvallen (deel 3)
Lees ook:Moov: De gadget die je beter maakt in sporten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>