Schoolmeisjes willen niet zweterig zijn

Healthclub Virgin Active heeft een onderzoek gedaan naar de bereidheid van jongere kinderen om te sporten op school. Uit dit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de jonge meisjes niet willen sporten op school, omdat ze het niet sociaal acceptabel vinden om te zweten in gezelschap.

double-call-1209438-m

Dit leidt ertoe dat ongeveer veertig procent van alle jonge meiden niet sport op school en vaak ook niet in hun privé-leven. De meisjes vinden het minder erg als jongens sporten, maar vaak vinden ze het van andere meisjes en zichzelf ‘not done’. Ongeveer een derde van de meisjes geeft daarnaast aan dat ze zich te onzeker voelen om te gaan sporten op school. Virgin Active wil in samenwerking met meerdere sportverenigingen de inactiviteit onder de jeugd verminderen.

Wat vinden jullie ervan dat meisjes denken dat zweten door sporten sociaal niet geaccepteerd kan worden?

Lees ook:Nederlandse meisjes vinden zichzelf te dik voor bikini
Lees ook:Jongeren willen plastische chirurgie
Lees ook:Jonge vrouwen ontevreden over uiterlijk
Lees ook:Japanse kinderen koken zelf schoollunch
Lees ook:Vrouwen sporten het liefst op maandagavond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>