Chocolademelk is de beste post-workout hersteldrank

chocolademelk

We houden allemaal van chocolademelk om zijn heerlijke smaak. Maar wist je al dat chocolademelk enorm veel voordelen met zich meebrengt voor de gezondheid. Met name ná de krachttraining is chocolademelk een perfect drankje, beter dan een eiwitshake! Ook voor atleten brengt chocolademelk veel voordelen met zich mee.

Je lichaam heeft na de training twee belangrijke voedingsstoffen nodig. Dit zijn eiwitten/aminozuren voor een snel en goed spierherstel, en dit zijn snelle koolhydraten/suikers om de spieren direct te voorzien van voldoende glycogeen. Vooral de laatste wordt door veel mensen overgeslagen. Alleen eiwitten na je workout zijn niet voldoende! koolhydraten en suikers zijn minstens even belangrijk.
Chocolademelk bestaat voornamelijk uit melk. Melk bevat 80% caseïne proteïnen en 20% whey proteïnen. Whey proteïnen worden erg snel door het lichaam opgenomen terwijl caseïne proteïnen langzaam, over 6 tot 8 uur geleidelijk worden opgenomen. Deze combinatie is de eerste reden dat melk een goede post-workout drank is omdat er gevarieerde eiwitten kunnen worden opgenomen. Daarnaast is melk rijk aan BCAA amino’s. Deze aminozuren helpen spierafbraak (tijdens de wokrout) te voorkomen, bevorderen het spierherstel en reguleren de eiwitsynthese.

Na je training heb je de juiste ‘carb-to-protein’ verhouding nodig. De extra koolhydraten en suikers dat in chocolademelk zit, geeft de perfecte 3:1 verhouding tussen koolhydraten en eiwitten. Alleen melk heeft een 2:1 verhouding, maar de extra chocolade geeft je dat extra beetje meer hoognodige koolhydraten en suikers, waardoor er een perfecte 3:1 verhouding ontstaat. Dankzij de extra koolhydraten en suikers in de chocolade, kunnen er meer glucose moleculen worden getransporteerd naar de spieren. Daarnaast kan er meer energie opgeslagen worden in de spieren die de volgende training goed van pas kunnen komen.

Magere chocolademelk bevat 7 essentiële voedingsstoffen. Een aantal van deze voedingsstoffen zijn in geen enkele andere high-carb hersteldrank aanwezig.

1 Vitamine B
2 Vitamine D
3 Calcium
4 Fosfor
5 Kalium
6 Natrium
7 Magnesium

Al deze voedingsstoffen zijn essentieel voor bodybuilders, atleten en alle andere sporters. Deze voedingsstoffen zorgen bijvoorbeeld voor sterke botten en verminderen stressfracturen in de spieren.

Het direct her-vullen van de spierbrandstof glycogeen is essentieel voor alle fitnessbeoefenaars die sterker willen worden en spiermassa willen opbouwen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van chocolademelk na een workout leidt tot een hogere concentratie van glycogeen in de spieren dan het drinken van een andere hersteldrank waarin veel suikers en snelle koolhydraten zitten.

Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat chocolademelk één van de beste hersteldranken is:

Uit een onderzoek van de Indiana University bleek dat wielrenners na het drinken van magere chocolademelk na een intensieve periode van fietsen in staat waren om daarna langer en met meer power door te kunnen fietsen in vergelijking met wielrenners die andere suikerhoudende hersteldrankjes innamen.
In een andere studie bleek dat wielrenners die chocolademelk dronken na een training 51% langer door konden fietsen in een tweede ronde van trainen dan wielrenners die een andere hersteldrank dronken waarin hetzelfde aantal koolhydraten zat.

- Ook is er onderzoek gedaan bij 13 mannelijke voetballers. De voetballers die magere chocolademelk dronken na intensieve trainingen hadden een veel sneller spierherstel en een snellere spiergroei dan voetballers die andere koolhydraat houdende hersteldranken dronken waarin hetzelfde aantal calorieën zaten als in magere chocolademelk.

- In een andere studie is ook bewezen dat het drinken van magere chocolademelk door ongetrainde mensen de VO2 max twee keer zo snel verbeterd dan als er andere koolhydraat-hoge hersteldranken worden gedronken.

Het is bewezen dat chocolademelk een geweldige Post-Workout hersteldrank is. Zorg er wel voor dat je alleen maar magere of 0%vet chocolademelk drinkt. Omdat vet vertragend werkt als het gaat om spierherstel.

Lees ook:Koolhydraten: motor van je workout
Lees ook:Wat moet je eten voor, tijdens en na je workout
Lees ook:Neem snelle koolhydraten na de training voor optimale spiergroei!
Lees ook:Drink chocolademelk na het sporten
Lees ook:Voorkom spierafbraak: eet voldoende proteïnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>