Irritante types in de sportschool, ben jij er ook zo een?

Irriteer jij je wel eens aan anderen tijdens het sporten? Belgische Lynn Formesyn van het laatste nieuws doet dat wel. In een artikel beschrijft zij de meest irritante stereotypen die je tegenkomt in de sportschool. Helaas ontdekte ik dat ik er daar ook een van was.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

Extreme zweter
Natuurlijk is het helemaal niet erg als je zweet in de sportschool. Het getuigt er namelijk alleen maar van dat je vet goed bezig bent! Zweten wordt alleen erg irritant als het niet wordt opgeruimd, zodat de persoon die het toestel na de zweter gebruikt baadt in zijn of haar zweet. Bah.

Kreuner
Het volgende type dat Lynn beschrijft is de kreuner: iemand die zo fanatiek aan het sporten is dat er af een toe een erg gênant geluid uit zijn of haar keel ontsnapt.

De persoon die zijn mond niet kan houden
Het kan dat iemand veel van praten houdt. Maar als je zelf fanatiek bezig bent kan het behoorlijk gaan irriteren als iemand naast je zijn mond maar niet dicht houdt. Je gaat je irriteren aan het gesprek naast je, waardoor je workout veel langer lijkt te duren. Erg vervelend!

Coach
Het is mij nog nooit gebeurd, maar blijkbaar zijn er mensen op de sportschool die je ongevraagd advies geven, zonder dat ze een coach zijn. Het is dan misschien goed bedoeld, maar het kan erg verkeerd vallen bij de persoon die geconcentreerd aan het trainen is.

Mislukte zanger
Ik moet eerlijk toegeven: deze irritante persoon ben ik. Ik zing zachtjes, zodat niemand last van me heeft. Maar eerlijk gezegd ontsnapt er in mijn inspanning van het sporten wel eens een valse noot. Ik heb altijd oppeppende muziek opstaan zodat ik in het een vast ritme blijf sporten en knik mijn hoofd altijd mee op het ritme. Ik snap best dat anderen zich hieraan kunnen irriteren, maar het gaat automatisch en het helpt mij bij mijn workout. Dus voor iedereen die ooit last van mij heeft gehad: mijn excuses!

Ongeduldige
Als alle apparaten bezet zijn moet je even wachten. Er zijn types die dit volgens Lynn nogal overdreven doen. De persoon op het apparaat voelt zich daardoor erg opgelaten.

Selfie-verslaafden
Ook deze types zie ik bijna nooit in de sportschool, maar blijkbaar zijn ze er toch. De sporters die hun hele workout lang foto’s maken van zichzelf. Volgens het artikel van het laatste nieuws is dit erg irritant. De selfie-makers kunnen zich beter bezig houden met sporten, niet met het vastleggen van hun zogenaamde sportschool avonturen.

Exhibitionist
Helaas zijn er mensen die zichzelf net iets te veel blootgeven. Je ziet delen van hun lichaam die je toch liever niet had gezien.

Herken jij jezelf in een van deze types? Of zijn er nog meer stereotypen in de sportschool waar jij je aan irriteert? Laat het weten in een reactie!

Lees ook:Sportschool etiquette
Lees ook:De 3 grootste fitness fails
Lees ook:Cyanide, happiness en fitness
Lees ook:De mannenkleedkamer: condooms en ‘SLAVE’-tattoos
Lees ook:Hoe kies je een goede personal trainer?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>