Beledigende fitness apps: motiverend of niet?

“Hello chubby  human! I, Carrot, am your new fitness overlord.” Zo luidt het introductiefilmpje van de nieuwe fitness app Carrot Fit. Hoewel er erg veel apps zijn die je motiveren gezond te leven en veel te sporten, is de Carrot Fit wel erg origineel in zijn aanpak. De app beledigt zijn gebruiker aan de lopende band. Deze ludieke aanpak maakt de app sowieso onderscheidend genoeg. Maar werkt deze beledigende techniek eigenlijk wel?

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

De naam van deze app stamt volgens de website techcrunch.com af van de carrot and stick methode. Deze methode gebruikt het geven van straffen en beloningen om bepaald gedrag te beïnvloeden en werd voornamelijk gebruikt om ezeltjes mee te laten lopen achter een wagen aan. De ezels volgen de wortel, maar vermijden de stok. De Carrot Fit houdt zich echter alleen maar bezig met het straffen. De ene geestige belediging volgt de andere zonder schromen op. Door het hoge sarcastische en humoristische gehalte van deze beledingen is de app zonder meer een erg grappige aanvulling op de fitness app markt. Maar of deze app nou echt zo motiverend werkt? Ik heb mijn twijfels. Maar het geeft het bijhouden van je gewicht in ieder geval een erg grappig en luchtig karakter.

Ben je benieuwd naar deze app? Bezoek dan de App Store, waar naast de Carrot Fit nog meer leuke en beledigende apps van Carrot te vinden zijn.

Lees ook:Fitness apps worden steeds populairder
Lees ook:Het gedoe omtrent een rookvrije horeca
Lees ook:Fitness apps om je sportieve prestaties te verbeteren
Lees ook:Fitness-apps zijn niet veilig!
Lees ook:Nog net op tijd om gratis in shape te komen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beledigende fitness apps: motiverend of niet?

  1. sjaak

    carrot en stick werkt bij de meeste levende wezens. er zijn er echter die juist op het gevaar af gaan?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>