Fitness-apps zijn niet veilig!

Nadat de app Moves door Facebook werd overgenomen zijn de gebruikers niet meer veiliggesteld van derde partijen die hun gegevens gebruiken voor commerciële doeleinden.

 
Veel mensen gebruiken fitnesstrackers die gekoppeld zijn aan apps. Security.nl beschrijft dat deze data gebruikt wordt, en dat door algoritmes uitgerekend kan worden welke activiteiten elk persoon doet, hoe vaak hij dit doet, waar hij dit doet en wie dit doet. Daar is op zich niets mis mee. Maar sinds de tracking-app Moves door Facebook is overgenomen wordt deze informatie ook gedeeld met derde partijen.

Deze partijen kunnen zien welke mensen fitnessen en hoe ze dat doen. Hier passen zij vervolgens hun producten op aan. Hierbij wordt de meest gevoelige informatie, zoals eetpatronen, gewicht en levensstijl gedeeld worden met bedrijven. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je zorgverzekering door deze data ziet dat je bijna niet sport en je daarom een hogere premie laat betalen voor je zorgverzekering. Dit soort situaties willen we toch liever vermijden, zegt Jeffrey Chester van het Center for Digital Democracy.

Lees ook:Fitness apps worden steeds populairder
Lees ook:Microsoft werkt aan een nieuwe fitness armband
Lees ook:Google Fit
Lees ook:Fit in 3 weken
Lees ook:Fitness trackers helpen ouderen met afvallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>