Thuis crosstrainen wordt leuk!

Heb je thuis een crosstrainer staan, maar vind je de training te saai worden? 2Quest Entertainment heeft dé app die crosstrainen weer leuk maakt!transfit

Arjan Neef, ontwikkelaar van de app, TransFit, vertelt meer over de toepassing van de app. ‘Met behulp van een eenvoudige webcam worden de bewegingen van de cross-trainer omgezet naar een hardloper in een virtuele 3D wereld. Je ziet een hardloper rennen met de snelheid die je zelf op de cross-trainer loopt.’

Veel spullen heb je niet nodig om de gratis app te gebruiken. De benodigdheden zijn:

- een crosstrainer;
- een computer of laptop;
- een webcam;
- een felgekleurde post-it;
- een rolletje plakband.

Om het extra leuk te maken heeft Neef een competitie-element in de app gevoegd. Je kunt een afstand selecteren en deze zo snel mogelijk proberen te rennen. De app houdt je scores automatisch bij, zodat je jezelf kunt verslaan. De afstanden zijn 100, 400, 800, 1500 en 5000 meter. Je kunt maar liefst zestien crosstrainers aansluiten op de app. Je kunt in de sportschool bijvoorbeeld tegen elkaar crosstrainen.

Neef heeft echter nog meer plannen voor de app. Zo wil hij een competitie-element invoeren, zodat je ook online tegen anderen kunt rennen. Ook wil hij de app compatibel maken met andere apparaten, zoals hometrainers en loopbanden.

Je kunt de app en de gebruikershandleiding gratis downloaden vanaf deze website.
Bekijk hier een filmpje van de app.

Lees ook:School bedenkt fitnessprogramma tegen obesity
Lees ook:Een uitstekende warming up voor krachttraining + filmpje
Lees ook:Hoe geef je je hardlooproutine een boost deze lente?
Lees ook:Waar moet je op letten als je een crosstrainer koopt?
Lees ook:FunXtion – wordt sporten dan eindelijk leuk?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Thuis crosstrainen wordt leuk!

 1. Stefan

  Hoi Sanne,

  Lijkt me een leuke app om eens te proberen op de crosstrainer. Ik vraag me af hoe de app aan te sluiten valt op de crosstrainer en of deze samenwerkt met allerlei crosstrainers.

  Kan je de app ook op andere fitnessapparaten gebruik zoals bijvoorbeeld een hometrainer? Ik neem aan dat de app werkt via bluetooth. Dus naar mijn idee moet het mogelijk zijn.

  In ieder geval bedankt voor de suggestie!

  Groetjes,

  Stefan

    /  
 2. Arjan

  Stefan,
  De crosstrainer word gekoppeld via een webcam. Zolang je ervoor zorgt dat de webcam de juiste beweging kan zien maakt het eigenlijk niet uit welk apparaat je gebruikt.

  In sportscholen wordt de applicatie gekoppeld aan een hartslagmeter.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>