Wat doe jij aan fitness? Laat het mij weten.

Allemaal leuk en aardig dat jullie trouw abonnee zijn van deze blog maar ik vraag me af wat jullie nu allemaal doen met betrekking tot deze topic. Ik ben oprecht benieuwd. Laat even een kort bericht achter.

Lees ook:Bij welke sportschool doe jij aan fitness?
Lees ook:Even voorstellen: de nieuwe fitnessblogger!
Lees ook:Eindelijk!
Lees ook:Afscheid Fitness.blog
Lees ook:Wat doe jij aan fitness de komende dagen?

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Wat doe jij aan fitness? Laat het mij weten.

 1. Frank

  Doe aan krachttraining (geen cardio). Dus ben uiteraard vooral geïnteresseerd naar dingen over dat onderwerp. Ook heb ik interesse in dingen betreffende gezonde voeding + supplementen.

  Succes moes ik hoop dat je het net zo goed mag doen als je voorganger.

    /  
 2. moes

  ´Hi Frank,

  Ik ga mijn best doen. En inderdaad Angelique heeft de lat hoog gelegd. Tips en info over krachttraining kan ik jou(lees jullie) zeker mee helpen. Het eerste wat mij opvalt in jouw bericht is dat je geen cardio doet. Heb jij daar een speciale reden voor? Krachttraining en cardiovasculaire training zijn m.i. namelijk onlosmakelijk verbonden.Zelfs Arnold deed aan cardio. Ben dus benieuwd naar jouw reden.

  Groet

  Moes

    /  
 3. Frank

  Hey moes,

  Bedankt voor je reactie !
  Ik heb een aantal redenen, of het goede redenen zijn mag jij oordelen. Ik hecht er ook zeker waarde aan aangezien je nooit uitgeleerd bent.

  Reden 1:
  Ik beweeg dagelijks genoeg tijd d.m.v. fietsen, lopen etc absoluut meer dan de gemiddelde nederlander.

  Reden 2:
  Als ik ga sporten pak ik altijd de fiets dat is mijn warming up (ik fiets er wel tussen de 15/20 minuten over in een goed tempo)

  Reden 3:
  Mijn lichaamstype is ectomorph dus met al die extra beweging zal ik nog harder me moeten volproppen.

  Maar goed zo kijk ik er tegen aan. Vind Arnold niet echt het goede voorbeeld aangezien hij niet bepaald een natural was ;) . Het is niet mijn streven om zo als Arnold te worden dat is naar mijn mening ook niet echt realistisch.

    /  
 4. moes

  Hey Frank,
  Dat zijn heldere redenen. Echter is er een substantieel verschil tussen fietsen naar je werk of doelgericht op een cardio apparaat trainen op hartslag met als doel je cardiovasculaire vermogen te verbeteren.
  Ok het voorbeeld met Arnold was niet het goede in jouw geval. Feit blijft echter dat een uistekende (hart)conditie ervoor zorgt dat je herstel tussen je (kracht)sets sneller verloopt en dat er meer zuurstof naar je spieren getransporteerd kan worden.
  Arnold was destijds een slimme krachttrainer die dat toen al door had. Er lopen, helaas nog veel te veel, mensen rond die cardiotraining zien als belemmering voor hun spiergroei. Grote onzin natuurlijk. Zoals ik al zei: Het tegendeel is waar!

  Succes met je doelen als je specifiek iets van mij wil weten dan houd ik me aanbevolen.

  Gr

  Moes

    /  
 5. Frank

  Hey moes bedankt voor je antwoord. Op wat voor manier zouden ik (en alle andere met zelfde situatie alleen krachttraining en geen cardio) het dan aan moeten pakken? Neem aan dat je dan gewoon aparte dag(en) aan cardio zal moeten doen (cardio’en voor krachttraining lijkt me redelijk funest ?). Weet niet of je nog speciale tips hebt om het maximale er uit te halen. Ik hoor het graag en zal zeker gaan cardio’en als dat mijn resultaten positief beinvloed. Alle kleine beetjes die je resultaat positief beinvloeden zijn mooi meegenomen toch !

    /  
 6. moes Auteur

  Ik zal een simpele doch effectieve oplossing bieden aan mensen die respectievelijk 2 x pwk trainen en 3 x per week trainen.

  2x pwk trainen:
  dag 1 :warm up, krachttraining naar keuze en dan 20 tot 25 minuten cardio lage intensiteit (varieer met toestellen)

  dag 2 : warm up.krachttraining naar keuze en dan 20 tot 25 interval training. Lekker pittig tot tegen buiten adem raken. vraag fitness instructeurs hoe je dat op een toestel kunt instellen. Begin met 2 minuten pittige inspanning en 2 minuten rustig herstel. Maak 20 tot 25 minuten vol.

  Train je 3 keer per week. Dan komt er gewoon dag 1 bij.

  Je zult merken dat je conditie met sprongen vooruit gaat en dat je vetpercentage omlaag zal gaan!

  Simpel…but not easy

  Moes

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>