Sportschool etiquette

Niets is zo vervelend als iemand die zich misdraagt in de sportschool. Deze persoon bederft namelijk het sportplezier van de andere fitnessers. Daarom een paar regels waar je je als lid van een sportschool aan moet houden.

gym-etiquette

1. Ga niet naar de sportschool als je ziek bent

Hoe vanzelfsprekend het ook klinkt, er zijn altijd mensen die toch naar de sportschool gaan als ze zich niet goed voelen. Dit heeft tot gevaar dat ze de andere mensen in de sportschool ook aansteken. Blijf daarom lekker thuis als je je niet goed voelt en vervang je training op de sportschool bijvoorbeeld met een fitnessvideo als je per se wilt sporten.

2. Focus je alleen op jezelf

Laat je niet afleiden door alles wat er om je heen gebeurt. Focus je op je workout. Als je de apparaten gebruikt zonder hier aandacht voor te hebben, loop je namelijk meer kans op blessures. Daarnaast is je workout effectiever als je niet afgeleid wordt. Daarnaast is het ook voor je medesporters prettiger als je je op jezelf richt. Zij voelen zich dan niet in de gaten gehouden en kunnen zich ook volledig richten op hun eigen training.

3. Wees geduldig

Bijna niets is irritanter dan wachten op een apparaat waar al iemand opzit. Het enige wat irritanter is is iemand die ongeduldig op je staat te wachten terwijl je een apparaat gebruikt. Wees daarom geduldig en houd een respectvolle afstand, terwijl je op het vrijkomen van een apparaat wacht. Dit geeft de persoon die het apparaat gebruikt de gelegenheid om ongehaast (en dus minder blessuregevoelig!) zijn training af te maken.

Lees ook:Irritante types in de sportschool, ben jij er ook zo een?
Lees ook:De 5 meest gemaakte fouten in de sportschool
Lees ook:Sportschool voor vrouwen
Lees ook:Het belang van een warming-up
Lees ook:10 etiquette regels voor de sportschool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>