Zo kies je de perfecte gymbuddy uit:

gymbuddysDoor gymbuddy’s/trainingspartners bereik je sneller je doel dan als je alleen traint. Dit geldt voor zowel het aankomen in spiermassa als afvallen/vetverbranding. Wel moet je trainingspartner voldoen aan bepaalde voorwaarden waardoor je écht je doel een stuk sneller kan bereiken, want een slechte trainingspartner werkt juist averechts en vertraagd de vooruitgang.

Trainen met een maat kan een en dorfinegolf in de hand werken, volgens de University of Oxford. Dit werkt min of meer als een pijnstiller, zodat je jezelf verder kunt pushen en nieuwe persoonlijke records kunt zetten.

Bovendien is een gymbuddy goed nieuws voor degenen die proberen af te vallen: Door samen met iemand te trainen vergroot je de kans op succes met maar liefst 176%! Dat is omdat een vriend(in) een soort ‘sociale steungroep’ is. Overigens is het wel belangrijk om iemand te hebben die het beste uit je haalt, niet iemand die slechts de bank voor je verwarmt. Aan de volgende voorwaarden moet je gymbuddy voldoen om sneller succes te garanderen:

Hij/zij moet betrouwbaar zijn:

Als je trainingspartner niet op komt dagen heb je natuurlijk helemaal niks aan hem. Het is uiterst belangrijk dat je trainingspartner je niet laat zitten. Nog beter: hij/zij zou je motiveren om ook te gaan trainen. Sporten is het eerste wat je laat vallen wanneer je een druk leven hebt. Constante reminders krijgen in de vorm van WhatsApp berichten op legday, gaan er voor zorgen dat je er niet meer onderuit kan.

Hij/zij moet de manier waarop je traint kennen:

Een spotter die weet dat je soms pauzeert tijdens het einde van je herhaling zal de halterstang niet te snel van je weg trekken. Spreek van tevoren de regels af.

Jullie moeten hetzelfde doel hebben:

Als jij zoveel mogelijk spieren probeert te kweken, en je trainingspartner vooral meer spieruithoudingsvermogen wil, gaat het samen niet werken. Je stijl van training is dan te verschillend.

Hij/zij moet net zo fit/sterk als jij zijn:

Een beginner zal je niet helpen om nieuwe records te zetten, maar iemand die meer drukt dan jij gaat je juist motiveren. Zoek een partner die 40% sterker is dan jij. Volgens onderzoek van de University of Kansas geef jij dan automatisch 90% meer dan je normaal zou doen. Ook als je wilt afvallen is het belangrijk om hetzelfde doel te hebben. Dit motiveert om nog sneller vet te verbanden.

Hij/zij moet enig gevoel voor humor hebben:

Trainen is een serieuze zaak, maar niet té serieus. Iemand die direct na een set z’n koptelefoon weer op zet, gaat je ook niet helpen. Gezonde concurrentie wordt ondersteund door humor, zeker om de pijn te verzachten.

Hij/zij moet enig verstand van zaken hebben:

Uit Grieks onderzoek blijkt dat je effectiever traint als je af en toe wat ondersteunende feedback toegeworpen krijgt. Zo moet je gymbuddy weten of je rug recht of krom moet zijn tijdens een squat (recht natuurlijk). Veiligheid gaat voor alles.

Lees ook:Haal nu nog meer uit je workout dankzij FitBeatz
Lees ook:De 5 grootste misvattingen over sixpacks
Lees ook:Je fitnesskleur kan je helpen snel je doel te bereiken
Lees ook:Hoe geef je je hardlooproutine een boost deze lente?
Lees ook:Neem snelle koolhydraten na de training voor optimale spiergroei!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>