Nieuwe fitnesstrend: kort maar krachtig

2014 wordt het jaar van de korte en intensieve trainingen. Volgens sporttegoed.nl ontstaat er onder de sporters een steeds grotere behoefte aan een workout die korter is, maar net zo veel spieren opbouwt en vet verbrandt.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

Vanuit de fitnessindustrie wordt er op verschillende manieren ingegaan op deze behoefte. Er ontstaan nieuwe trainingen die kort maar zeer intensief zijn. Een voorbeeld hiervan is CrossFit. Het doel van CrossFit is om in korte sets zeer intensief te werken aan verschillende spiergroepen. Hierbij is het de bedoeling om zo divers mogelijk te zijn in je oefeningen, zodat je hele lichaam aangesterkt wordt. De totale workout, inclusief warming-up en rekken duurt meestal niet langer dan een uur.

Zelf heb ik nog geen ervaring met CrossFit, maar ik hoor graag jullie ervaringen over deze korte, zeer intensieve training. Zou je CrossFit aanraden aan de lezers van deze blog? Laat het ons weten in een reactie!

Lees ook:Intensieve workouts leiden tot intensive care
Lees ook:Daarom een warming up
Lees ook:Het belang van rekken en strekken
Lees ook:Rekfouten die je wilt voorkomen
Lees ook:Tabata workout: super intens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>