Fitness blijft de populairste sport!

Uit een artikel van SportNext blijkt dat steeds meer Nederlanders gaan sporten. Elke jaar doet onderzoeksbureau GfK in opdracht van NOC*NSF een peiling naar de hoeveelheid sportende Nederlanders. In januari 2013 sportte 53% van de Nederlandse bevolking 4 of meer keer per maand. In januari 2014 is dit aantal maar liefst met 4% verhoogd, wat betekent dat bijna 600.000 mensen meer zijn gaan sporten.

Bron: sxc.hu

In de peiling wordt meegenomen welke sporten er uitgeoefend worden. Uit deze peiling blijkt dat vooral Yoga erg in populariteit is toegenomen. Steeds meer mensen zien de charme in van Yoga, want deze sport heeft de grootste procentuele steiging in beoefenaars. Daarnaast zijn volleybal en fitness het meest in populariteit toegenomen. De sporten tennis, golf en skaten zijn echter in populariteit gedaald.

Toch blijkt fitness de meest populaire sport van 2013. Maar liefst 16% van alle sporters doet minstens 1x per maand aan fitness!  En daarin geef ik ze groot gelijk, want fitness is een erg leuke en diverse sport die je snel helpt met het bereiken van je doelen.

Lees ook:Fitness blijft populairste sport in Nederland
Lees ook:Fitness apps worden steeds populairder
Lees ook:Zoveel mensen doen aan fitness!
Lees ook:Vrouwen sporten het liefst op maandagavond
Lees ook:De 4 grootste yoga fails

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>