Fusion Fitness: de nieuwste trend

Combineer pilates met boksen en yoga met dans en je hebt de nieuwste trend van 2014: fusion fitness. Bij fusion fitness zijn meerdere typen fitness bij elkaar gevoegd om een zo effectief mogelijke training op te zetten. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk zoveel mogelijk calorieën te verbranden, terwijl je tegelijkertijd ook bezig bent met het versterken van je core het verbeteren van je flexibiliteit en het opbouwen van spierkracht. Juist door het combineren van verschillende fitnesstakken is het mogelijk om al deze aspecten tegelijkertijd te trainen.

Bron: peerfit.com

Volgens een artikel op GMA news valt fusion fitness binnen de high intensity interval training trend. Hierbij is het belangrijk dat je in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk calorieën verbrandt door afwisseling in rustige en fanatieke oefeningen. Fusion fitness sluit hier naadloos bij aan. Bijvoorbeeld door het combineren van pilates met boksen en dans ontstaat er een workout die zowel rustige stretches als intensieve oefeningen bevat.

Fusion fitness is dus een high intensity interval training waarbij je je lichaam snel en effectief ontwikkelt. Heb jij al eens fusion fitness geprobeerd? Deel je ervaring in de comments.

Lees ook:Tabata workout: super intens
Lees ook:4 cardio tips voor het verbranden van vet
Lees ook:Fitness mythe: je moet HIIT doen om af te vallen
Lees ook:BITE: de nieuwste loopband oefening
Lees ook:30 minuten interval voor betere gezondheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>