Op zonvakantie? Trek dan even een sprint langs de branding

Je zou bijna vergeten dat het gewoon nog hartje winter is, zo abnormaal zacht was het de afgelopen dagen. Maar komende week duikt de temperatuur weer richting standje ‘barre omstandigheden’, een uitdaging voor de liefhebbers van buitensporten. Persoonlijk kan ik een rondje hardlopen in de kou wel waarderen hoor, zolang het maar niet al te hard waait. Maken de weergoden zich echter kwaad dan betrap ik me er toch op uit te kijken naar de zomer, wanneer bij wijze van spreken enkel een korte broek genoeg is om er op je hardloopschoenen op uit te kunnen.

Misschien heb je ook wel plannen om deze periode nog de zon (en als je er toch bent, ook de zee en het strand) op te zoeken. Wissel dat ligbed dan zo nu en dan even af met een spint langs de branding. Kaya Gezgin, personal trainer, vriend van Fitness.blog.nl en vurig pleitbezorger van buitensporten, was onlangs in Thailand waar hij naast thaiboksen en zwemmen in zee ook veel rende langs het strand. En voor een reden, vertelt ie me jaloersmakend..

“Het lossere zand zorgt voor meer activatie en belasting van de kuitspieren. Dit geeft weer eens een andere trainingsprikkel. Wil je je hardlopen een twist geven, ga dan af en toe ook op het strand rennen. En varieer daar ook de ondergrond. Dus wissel het wat hardere zand langs de branding af met het mulle zand wat hoger op het strand. En neem ook de duinhelling als uphill en downhill interval mee om je hartslag een boost te geven.”

Graag, mij hoef je niet te overtuigen! Jammer alleen dat dit soort trips natuurlijk niet voor iedereen weggelegd is. “Mocht het wat warmer worden in Nederland, ga dan hier lekker een keer op blote voeten hardlopen op het strand. Dit zorgt weer voor meer activatie van de spieren in de voeten. Met de vaak aanwezige wind langs de Nederlandse kust heb je bovendien wat extra weerstand tijdens het rennen.” We hebben inderdaad de stranden. Nu alleen nog een bijpassend klimaat.. Een paar maandjes geduld hebben dus nog.

Lees ook:Calorieën verbranden tijdens een dagje strand
Lees ook:Hoe geef je je hardlooproutine een boost deze lente?
Lees ook:5 verschillende push-ups (van licht tot zwaar)
Lees ook:Laat je voeten zien op runnersworld.com!
Lees ook:4 redenen waarom je een marathon moet rennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>