4 redenen waarom je een marathon moet rennen

Veel hardlopers geven aan dat het dagelijks rennen een ontzettende voldoening geeft. Je bent even de deur uit en hebt lekker de tijd voor jezelf. Toch is het hebben van een doel tijdens het hardlopen erg belangrijk. Daarom geef ik je vier redenen waarom je zou moeten gaan trainen voor een marathon.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Je begint een gezondere levensstijlHet trainen voor een marathon is natuurlijk best zwaar. Je traint meerdere keren per week en bent dan lang onderweg. Je levensstijl verandert naarmate je training vordert. Je conditie verbetert, je bent sterker en waarschijnlijk ook beter in vorm.

2. Het maakt je mentaal sterker
Het lopen van een marathon vergt veel doorzettingsvermogen. Je zult jezelf tijdens het trainen ook regelmatig tegenkomen. Probeer door te zetten, dit maakt je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal sterker. Daarnaast geeft het je een ontzettende boost van zelfvertrouwen als je eenmaal een marathon hebt gelopen!

3. Je ontstresst
Je bent onderweg en hebt even helemaal de tijd voor jezelf. Je hoeft geen rekening te houden met anderen en kan gewoon lekker rennen. Deze tijd voor jezelf kan net datgene zijn dat je helemaal laat onstressen.

4. Als je eenmaal over de eindstreep bent..
krijg je niet alleen de welverdiende voldoening, maar ook eer en aanzien. Deze prestatie kan niemand meer van je afpakken!

 

Lees ook:Hoe geef je je hardlooproutine een boost deze lente?
Lees ook:5 goede redenen om de sportschool te skippen
Lees ook:Beste tijd om te trainen
Lees ook:6 Redenen waarom je moet krachttrainen
Lees ook:Bang voor de sportschool? Dit moet je doen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>