Ouders vinden sporten te gevaarlijk voor hun kinderen

Veel ouders zijn bang dat hun kind tijdens het sporten gewond raakt. De kinderen mogen daarom niet op paardrijden, hockeyen, zwemmen of andere sporten, meldt nu.nl. Dit heeft als gevolg dat kinderen vaak minder fit zijn.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

Volgens een onderzoek van de Daily Mail laat 1 op de 7 ouders zijn kind geen gevaarlijke sporten uitoefenen, zoals rugby, zwemmen, paardrijden en hockeyen. De helft van alle ondervraagde ouders vonden deze sporten gevaarlijk en maar liefst 7% van de ondervraagden lieten hun kinderen helemaal niet buiten spelen, wat als gevolg heeft dat kinderen vaker dik zijn.

Wat vinden jullie hier nou van? Ik vind het zelf erg jammer dat ouders hun kinderen niet laten sporten. Ja, het is goed om je kind te beschermen tegen bepaalde gevaren, maar sporten is toch een van de leukste dingen in een kinds leven? Kinderen zijn daarnaast erg weerbaar, ze kunnen echt wel tegen een stootje, vooral omdat ze door het sporten ook nog eens sterk worden! Bij gevaarlijke sporten dragen de kinderen daarnaast ook nog eens bescherming. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening rondom het niet sporten van kinderen. Laat jouw gedachtes over dit onderwerp weten in een reactie!

Lees ook:Regering waarschuwt ouders dikke kinderen
Lees ook:Obesitas bij kinderen. Het is hun eigen schuld!
Lees ook:Fitness voor kinderen tijdens BSO als vast onderdeel!
Lees ook:Neem je kind mee naar buggy bootcamp!
Lees ook:Een antwoord op Vince : Fastfood en ongezonde voeding is een fabeltje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>