LeapBand: activity tracker voor kinderen

Volgens eetonderzoek.nl heeft ongeveer vijftien procent van kinderen van 5-6 jaar oud overgewicht. Ook wordt er verwacht dat dit aantal nog flink gaat toenemen. Het is daarom belangrijk dat kinderen meer actief gaan bewegen. En dat kan met de LeapBand.

Bron: digitaltrends.com

Bron: digitaltrends.com

 

De LeapBand is een activiteitentracker die speciaal gemaakt is voor kinderen. Het lijkt op andere fitness armbanden, zoals de Fitbit bijvoorbeeld. Kinderen kunnen op hun armband zien welke activiteiten ze moeten doen, zoals springen als een kikker of poppen als popcorn. Als beloning krijgen ze huisdieren op hun tracker die ze kunnen verzorgen. Hierdoor worden ze dus geïnspireerd om extra te gaan bewegen.

Maar werkt een tracker wel echt bij kinderen? Tina Trinh van World News vraagt zichzelf dat af. Zij zegt namelijk dat kinderen op deze leeftijd toch al actief zijn, en geen armband nodig hebben die beweging stimuleert. Overigens hebben de kinderen al zoveel schermen om zich heen, in de vorm van telefoons, tablets, etc. dat deze tracker misschien al geen toegevoegde waarde meer heeft.

Toch kan de tracker erg goed zijn voor kinderen. Als ze eenmaal naar school gaan krijgen ze namelijk toch minderen activiteit dan we verwachten. Deze tracker kan volgens Tina Trinh toch de doorslag geven tot minder overgewicht bij kinderen, omdat ze op een leuke manier gestimuleerd worden om toch te gaan bewegen.

Wat denken jullie, werken activiteitstrackers, zoals de LeapBand, ook bij kinderen?

Lees ook:Microsoft werkt aan een nieuwe fitness armband
Lees ook:Samsung registreert nieuwe fitnesstracker
Lees ook:Flyfit: de enkelband fitness tracker
Lees ook:Superactief met computergames
Lees ook:Ouders vinden sporten te gevaarlijk voor hun kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>