Matthew McConaughey’s sixpack

matthew-mcconaughey_clothing-line 

Doe je honderd crunches per dag in de hoop dezelfde sixpack te krijgen als Matthew McConaughy (beroemd om zijn talloze t-shirtloze workouts)? Reden waarom het maar niet wil lukken: die honderd crunches.  

Buikspieren zijn -inderdaad- spieren en dat betekent dat ze evenmin reageren op talloze herhalingen als borstspieren of welke andere spier dan ook. Net zoals je niet meer dan 15 herhalingen doet in een set voor je biceps of beenspieren, moet je er ook niet meer doen voor je buikspieren. 

Als je met gemak 15 herhalingen redt, is het tijd voor een andere, meer uitdagende oefening of je moet een manier vinden om je vertrouwde oefening zwaarder te maken (bv. met dumbbells, Swiss Ball, schuin oppervlak, etc.). Anders ben je bezig met het trainen van uithoudingsvermogen in plaats van trainen om spiermassa te kweken. Of het nu gaat om borstspieren of buikspieren; meer spiermassa is wat je nodig hebt om een spier te laten zien.  

Lees ook:Welke buikspieroefening zorgt voor de snelste sixpack?
Lees ook:Hoe krijg je een plattere buik?
Lees ook:Verban Sit-ups en Crunches voorgoed uit je trainingsschema
Lees ook:Plafond bereikt, wat nu?
Lees ook:De 5 grootste fabels over het trainen van je buikspieren

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Matthew McConaughey’s sixpack

 1. Kevin

  Je moet idd niet teveel herhalingen voor je buik doen, zodra je teveel herhalingen maakt verzuur je de buikspieren alleen maar en worden deze niet strakker!

  Goed artikel!

    /  
 2. Wasbordje

  Lekker vent dit!

    /  
 3. Eric

  Tja als je genoeg traint lukt dit iedereen wel hoor! ;-)

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>