Vrouwen sporten het liefst op maandagavond

In de ruim 16 jaar dat ik mij begeef in de fitnessbranche, is een ding onveranderd gebleven: de maandagavond. Voor groepslesinstructeurs is maandag tussen 18u en 20u (niet later!) een felbegeerde tijd op het rooster om te mogen lesgeven. Dat zijn immers de meest druk bezochte lessen. En ook fitnessinstructeurs en personal trainers hebben het die avond druk, druk, druk. 

Toch schakelde Nike onderzoeksbureau TNS NIPO in om er achter te komen op welke avond vrouwen het liefst trainen. De uitkomst? Inderdaad.  


Nederlandse vrouwen sporten het liefst op maandagavond. De sporten die de vrouwen tussen de 16 en 30 jaar het liefst doen, zijn fitness, zwemmen en fietsen. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van Nike.

Slechts 22 procent van de vrouwen sport in competitieverband. Ze zijn dus behoorlijk flexibel en goed in staat te sporten op de favoriete maandagavond. De helft van de vrouwen geeft aan dat ze zich bij voorkeur in het zweet werken in gezelschap van vrienden of collega's, dus dit moet wel even op elkaar afgestemd worden.

Trots
Uit het onderzoek blijkt ook dat in vergelijking met andere Europese landen de Nederlandse jonge vrouw trots is, veel vertrouwen in zichzelf heeft en weinig stress ervaart. Aan het onderzoek deden 10.078 vrouwen uit Nederland, Spanje, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Turkije en Rusland in de leeftijd van 16 tot 30 jaar mee.

Bijna negen van de tien Nederlandse vrouwen van 16 tot 30 jaar zijn trots op zichzelf (87 procent) en 83 procent van deze jonge vrouwen heeft vertrouwen in zichzelf. Hiermee scoren de Nederlandse vrouwen significant hoger dan leeftijdsgenoten uit andere Europese landen. Alleen van de aan het onderzoek deelnemende dames uit Turkije is een hoger percentage trots en vol zelfvertrouwen.

Van alle vrouwen doet 43 procent in Nederland niet aan sport. Tweederde vindt sporten erg duur en 57 procent geeft aan dat het erg veel tijd kost.

(c) gezondheidsnet.nl

 

Lees ook:Jonge vrouwen ontevreden over uiterlijk
Lees ook:Meer zelfvertrouwen door sporten
Lees ook:Vrouwen matig tevreden met borsten
Lees ook:Ouderen: 3 uur per week bewegen, 5 jaar langer leven
Lees ook:25 miljoen schade door thuisfitness

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>