Luie fitness coaches? Ook op jouw sportschool?

Als voormalig fitnessmanager annex doorgewinterde fitnessvloer bezoeker en lid van diverse sportscholen,

Luie wetenschapper

heb ik me jarenlang geërgerd aan fitnessinstructeurs die meer oog hebben voor alles wat NIET met werken te maken heeft en de hele dag eigenlijk maar een beetje rondhangen en lekker aan het kletsen zijn met “vrienden” , collega’s of tientallen minuten lang met zeer opvallende en verdacht mooie dames en heren (klaarblijkelijk) het weekend en hun persoonlijke verlangens aan het bespreken zijn.

Het geven van advies aan noodlijdende sporters komt bij deze soort “coaches” op de 36e plaats lijkt het wel. Zo zag ik enige tijd geleden in een, niet nader te noemen,  fitness club  in Schiedam een groep fitnesscoaches tijdens de spits (omstreeks 19.00 uur), gezellig met elkaar kletsen terwijl ze zich te goed deden aan een broodje donner en wat blikjes Coca Cola. Dit hele ritueel speelde zich af aan de receptie! Nog even voor jullie beeldvorming: De receptie was gesitueerd in het midden van de fitness zaal en in de fitness zaal liepen op dat moment zo’n kleine 80 sportende, hevig zwetende, naar advies en motivatie zoekende leden.  Bijna een scene uit de Twillightzone…

Toen ik mij aanmeldde bij dit gezelschap keken ze mij aan met de  ”wie durft ons nu te storen!” blik. Ik bleef kalm en stelde mijzelf toen voor ; ”Eet smakelijk! Mijn naam is Moes. Ik ben vanaf morgen jullie nieuwe interim general manager Ik kwam even kennismaken met jullie!” Hetgeen geheel op waarheid beruste.

Hebben jullie ook soms het idee dat fitness coaches met heel andere dingen bezig zijn dan wat ze eigenlijk zouden moeten doen?  Of sport jij bij een sportschool waar het allemaal wel goed gaat?

Laat het ons weten en deel hier jouw ervaring met meer dan 20.000 bloggers!

Tekst in ballonnetje: Lui? Weet je al hoeveel energie ik bespaart heb?

Lees ook:Bodybuilders massaal gevlucht bij dopingcontrole.
Lees ook:Fitness branche crisis: What’s going on? (deel 1)
Lees ook:Missie sixpack (6): barbiepoppen en modeshows
Lees ook:Fitness blog onderwerpen
Lees ook:Eindelijk!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Luie fitness coaches? Ook op jouw sportschool?

  1. Frank

    Dit bovenstaande verhaal komt mij bekend voor het bovenste stukje dan. Een coach die liever naar mooie vrouwen kijkt en de rest van de tijd er ook mee staat aan te pappen. Als er dan blessures ontstaan bij andere mensen in de sportschool snapt de coach uiteraard niet hoe dat nou kon gebeuren.
    Wat jou ervaring betreft die mensen zouden een flinke schop onder de kont verdienen. Elk mens moet eten maar om dat allemaal tegelijk te doen en de mensen maar aan hun lot over te laten. Ze krijgen tenslotte toch betaald om de mensen te helpen !

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>