Regering waarschuwt ouders dikke kinderen

De Britse regering heeft een programma uitgedokterd om ouders systematisch op de hoogte te brengen als hun kinderen te zwaar zijn. Dat is vandaag uit officiële bron vernomen. De term ‘obesitas’ wordt evenwel angstvallig gemeden.

Overgewicht aanpakken
Vanaf september krijgen Britse ouders automatisch gegevens over de grootte en het gewicht van hun kind toegestuurd. Buiten de cijfers op zich, krijgen ze ook advies over hoe ze – indien nodig – het overgewicht van hun kind moeten aanpakken.

Beledigend
Toch wordt er in de brief aan de ouders nergens gesproken over ‘obesitas’, omdat onderzoek heeft aangetoond dat deze term als ‘erg beledigend’ wordt ervaren. De overheid houdt het op ‘sterk overgewicht’. Het Nationaal forum voor obesitas vindt de semantische kwestie “belachelijk”, maar is wel tevreden met het initiatief.

Een op drie
Officiële statistieken van 2006-2007 tonen aan dat 22,9 procent van de Britse kinderen van 4 en 5 jaar met overgewicht kampen. Bij kinderen van 10 en 11 jaar loop dit op tot 31,6 procent, of bijna een op drie.

foto en tekst www.hln.be (belga/mvp) 05/08/08 13u35

Lees ook:Ouders vinden sporten te gevaarlijk voor hun kinderen
Lees ook:Mensen herkennen eigen overgewicht niet
Lees ook:Fitness voor kinderen tijdens BSO als vast onderdeel!
Lees ook:Dikke kinderen krijgen maagband
Lees ook:Jongeren niet bewust van ongezonde levensstijl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>