7 veel gemaakte fouten tijdens fitness training (1&2)

1. Geen Warming up

Je zou er van verschieten hoeveel een noodzakelijke opwarming word overgeslaan. Een goede warming up is essentieel om alle weefsels goed te doorbloeden zodat het lichaam is voorbereid op de training. Doe je dit niet dan zit de kans erin dat je elk moment een blessure kan oplopen waardoor je een aantal weken buiten strijd bent. 5 tot 10 minuten op een fiets of crosstrainer aan een matig tempo volstaan als goede warming up.

2. Té veel gewicht (weerstand) gebruiken

Als je een krachtoefening doet is het inderdaad de bedoeling dat een branderig gevoel krijgt in de spier, anders ben je niet goed bezig, maar té veel gewicht gebruiken kan ook een averechts effect hebben. Doordat je té zwaar gaat, zal de uitvoering er onder gaan leiden, waardoor het effect van de oefening verloren gaat. Daarom zie je ook veel mensen het gewicht gooien omdat ze dit té zware gewicht niet op een fatsoenlijke manier kunnen onder controle houden.Neem in het vervolg iets minder gewicht, voer de oefening, langzaam en correct uit, en span de spier goed aan. Hierdoor zal je met minder gewicht betere resultaten halen.

Bron :http://personaltrainingbrugge.blogspot.com door Lorenz De Grande

Lees ook:7 veel gemaakte fouten tijdens fitness training (3&4)
Lees ook:7 veel gemaakte fouten tijdens fitness training (5,6&7)
Lees ook:Hoe doe je hanging leg raises?
Lees ook:De meest gemaakte fouten tijdens biceps trainingen
Lees ook:Het belang van een warming-up

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>