7 veel gemaakte fouten tijdens fitness training (3&4)

3. De oefening té snel uitvoeren

Als je een fitnesscentrum binnenstapt zie je soms mensen véél te snel en te ongecontroleerd uitvoeren waardoor de oefeningen weinig nut heeft, dit stimuleert ook de kans op blessures. Een langzam en gecontroleerde uitvoering is noodzakelijk voor een goed resultaat. Er zijn wel uitzonderingen waarbij de beweging wel snel en explosief mag gebeuren, vb. als men traint voor snelkracht en explosiviteit. Maar om een strak lichaam te krijgen is het net andersom.

4. Té lang trainen per sessie

Soms zie je mensen urenlang in de fitness trainen (of rondhangen). Dit is voor niks nodig. Een goede trainingsessie mag niet langer 60 min duren. Er zijn uitzonderingen, als het vb. druk is in het centrum en niet alle toestellen meteen beschikbaar zijn, dan kan het iets langer duren, maar nooit langer dan 80 min in totaal. Een optimale training moet dus kort en krachtig zijn, omdat je daar het meeste voordeel, en dus het beste resultaat uithaalt, dan lange sessies van 90 min of langer. Bovendien zul je bij inspanningen die langer dan 90 minuten duren, ook spiermassa gaan afbreken, en dit is niet wat we willen.

Bron :http://personaltrainingbrugge.blogspot.com door Lorenz De Grande

Lees ook:HIIT training: De ultieme vet verbrander!
Lees ook:7 Veel gemaakte fouten waardoor je fitness snel opgeeft
Lees ook:7 veel gemaakte fouten tijdens fitness training (5,6&7)
Lees ook:12 minuten efficiënte cardio-trainen!
Lees ook:Technogym komt met verstelbare crosstrainer

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “7 veel gemaakte fouten tijdens fitness training (3&4)

 1. Frank

  Goed lijstje ! Ik merk ook op dat mensen die snelle herhalingen maken de spieren meestal niet volledig strekken. Mooi voorbeeld met biceps trainen iedereen loopt dat gewicht maar omhoog te gooien en daarnaast laten ze het gewicht niet ver genoeg terug komen.

  Nu maar hopen dat mensen er iets van leren en er minder blessures zullen ontstaan. Al denk ik toch wel dat de meeste dingen uit dit lijstje te voorkomen zijn als de instructeurs van de sportscholen beter zouden opletten. Wat vind jij moes ? Zouden mensen die sporten zich beter moeten verdiepen of zouden instructeurs beter moeten opletten wat mensen allemaal uitvoeren in hun sportschool ?

    /  
 2. moes Auteur

  Hi frank,

  Kom ik in een artikel op terug.

  gr

  Moes

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>