Aanbiedingen fitness ketens op 1 rijtje.. Op=op!

Voor degenen die nog op zoek zijn naar een fitnesscentrum om te trainen heb ik het volgende op een rijtje gezet. Ik heb me veelal beperkt tot het benoemen van fitnessketens die een landelijke dekking hebben. Natuurlijk kun je naast dit lijstje ook nog even kijken wat het (kleinere) zelfstandige sportschooltje bij jouw in de buurt voor aanbieding heeft.

Fitness First: Indien je geen inschrijfgeld wil betalen heeft het grootste fitness keten van de wereld een geweldige aanbieding: Join the club voor 1 euro. Op 09, 10 en 11 januari 2009 houdt de keten op al zijn vestigen een open dag. Wat dat precies inhoudt kun je het beste zien op www.fitnessfirst.nl

Health City: De It;s time to wake up actie van de meest gegroeide keten van de afgelopen 3 jaar, geeft met gigantische bill boards in het land aan dat je nu lid kan worden en tot maart 2009 niet hoeft te betalen. Health City zit in meer dan 100 steden in Nederland gevestigd.  Zie www.healthcity.nl voor gedetailleerde informatie.

David Lloyd Sports & Health Clubs: De 7 vestigingen, onderdeel van een keten van wel 60 vestigingen in Engeland, heeft op haar website geen opvallende (Nieuwjaarsactie). Mijn ervaring leert dat in de maand januari meestal geen schrijf geld betaald hoeft te worden. Wil je dat zeker weten? Vraag dan informatie aan via de website of loop gewoon even binnen in de luxe Health club. Zie www.davidlloyd.nl

Pelikaan Health & Racket Club: Bij deze fitness keten krijg je 2 maanden gratis erbij als je een jaarcontract afsluit en een afslankcursus twv 300,00 euro. Meer informatie op www.phrc.nl

Sport City: Zit je in de Randstad en heb je een Sport City in de buurt? Daar krijg je nu 150,00 korting bij inschrijving en je hoeft geen jaarabonnement af te sluiten. Zie www.sportcity.nl

Fit for Free: Is met 2.29 euro per week nog net niet helemaal gratis maar als je nu lid wordt betaal je geen inschrijfgeld en maak je kans op een splinternieuwe Suzuki Swift. Fit for Free is een low budget fitness keten waar je voor allerlei faciliteiten, zoals douchen naar wens afzonderlijk kunt betalen. Ik meen ook gezien te hebben dat je er een lidmaatschap voor het leven kunt afsluiten en dat kost nog geen 1000 euro! Zie www.fitforfree.nl

Keuze genoeg dus !

Lees ook:Fit For Free keten weert moslim meisjes.
Lees ook:Fitness branche crisis: What’s going on? (deel 1)
Lees ook:Health City Papendrecht fietst voor Sophia met meer dan 100 mensen!
Lees ook:Succesverhaal: sportschool geeft gratis pizza
Lees ook:Grijp je kans nu en sluit een goede deal.

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Aanbiedingen fitness ketens op 1 rijtje.. Op=op!

 1. Joke

  Wel zo goed dat sportscholen ook mogelijkheden gaan bieden om géén jaarcontract af te sluiten, zoals FF. Ik ken genoeg mensen die zo’n jaarcontract hebben afgesloten en (bijna) nooit gaan. Of regelmatig gaan maar uiteindelijk toch nog op een gemiddeld bedrag van 11 à 12 euro per les uitkomen. Dat is best veel. En ik heb wel eens het cijfer van 40% gehoord, over het aantal slapende leden. Die mensen zullen nooit meer naar een sportschool willen! En impulssporters komen ook al niet aan hun trekken, terwijl ik denk dat dat best een grote groep kan zijn in met name Amsterdam. Mensen die af en toe gewoon even naar de sportschool willen zonder verplichtingen, die loopt de sportschool mis met alleen maar wurgcontracten. Dus goede zaak als het wat losser kan.

    /  
 2. moes Auteur

  Mee eens Joke,
  Het is echter niet alleen de instelling in Amsterdam dat men eigenlijk niet aan een langdurug contract wil. Het is de algemene gedachten in heel Nederland. Men moet wel realiseren dat fitness danwel investeren in je gezondheid iets is wat je voor het leven moet doen!
  Overigens wordt geen enkele sportschool blij van slapende leden omdat het potentiele opzeggers zijn en met dat percentage zit je aardig in de buurt maar verschilt per sportschool en keten.

    /  
 3. Sandra

  Als ik naar mezelf kijk kan ik alleen maar blij zijn met de maandabonnementen:

  Ik leef van een uitkering en heb echt het minimum per week om van te leven, 40 euro.
  Ik kan alles en ik kom niets tekort omdat ik niet rook en niet duur uitga.
  Maar ik kan niet ff een jaarabonnement afsluiten bij een sportclub, daarom heb ik een maandabonnement voor de sportschool, all inclusive, voor een paar euro per week/maand.
  Verder ga ik in de zomer veel zwemmen en in de winter schaats ik regelmatig.
  Ik doe alles op de fiets…
  Toch heb ik overgwicht en ben ik niet gezond, ik word in de media aangevallen :o vergewicht en slechte gezondheid mijn eigen schuld, dus meer betalen aan zorgkosten…
  Ja dan kan ik dus niet meer sporten.

  Ik denk dat mensen met een minimuminkomen en mensen die niet helemaal gezond zijn duidelijker moet worden gemaakt dat sporten bij een sportschool niet duur hoeft te zijn en ook niet belastend hoeft te zijn voor de gezondheid.
  En dat ze, wanneer iemand bijvoorbeeld langdurig ziek wordt, of extra moet werken, je niet vast zit aan een duur jaarcontract.

  Ennuh, bij ons op de sportschool is het van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat druk, misschien ook omdat er een kinderopvang bij zit…

    /  
 4. moes Auteur

  Sandra heldere reactie van je. Ik ben wel erg benieuwd bij welke sportschool jij lid bent! Quote:ik heb een maandabonnement, all inclusive, voor een paar euro per week/maand…druk omdat er ook een kinderopvang bij zit”

  Wow ..dat is nogal voor weining geld. Wat betaal je precies?

  tot slot vind ik het wel knap dat je je eigen weg hebt gekozen en de juiste conclusies hebt getrokken met betrekking tot jouw gezondheid. Wijk daar nooit meer van af!

  Gr

  Moes

    /  
 5. Frank

  Ik las trouwens ook dat fit for free met een aantal mensen problemen heeft omtrent het opzeggen van abonnementen (het is niet de bedoeling om op te zeggen natuurlijk). Dus mensen die van plan zijn om daar te gaan sporten lees aub goed het contract door wat je daar tekent.

    /  
 6. Paul Reskens

  Ik less heel wat problemen met al die Fitnessketens. Ik doe aan fitness 2 keer per week bij een kleine zelfstandige ondernemer in Harmelen. Geen vreemde regels ebn contracten zeer betaalbaar en gezellig. Daarbij heb ik meer respect voor een kleine ondernemer die met hart en ziel zijn zaak runt. Misschien een tip! Succes met sporten allemaal! Paul

    /  
 7. max

  He!

  Goed overzicht.

  Ik sport vaak bij http://www.sporttegoed.nl. Dit is weliswaar geen keten maar wel super handig als je niet regelmatig kunt sporten.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>