Fitness thuis populairder?

De telegraaf melde gisteren het volgende discutabele bericht;

AMSTERDAM -  Thuis bewegen wordt steeds populairder. En door de digitale wereld wordt het ook steeds leuker. Hier vind je 8 manieren om thuis in actie te komen.

Fit thuis

Kijk, dat lezen we graag: Volgens een Japans onderzoek blijkt dat een eenvoudig thuissportprogramma net zo fit en gezond maakt als uren zweten in de sportschool. Dus heb je even geen zin om de kou in te gaan, no worries, bewegen kan ook thuis.

Op de ‘klassieke’ manier

Sporten en ondertussen naar je favoriete soap of televisieserie kijken gaat natuurlijk prima vanaf een home- of crosstrainer, maar ben je geen liefhebber van deze klassiekers op fitnessgebied dan zijn er altijd nog leukere manieren om in je eigen huis te bewegen.

Boen je huis schoon

Nou ja, leukere manieren… Door je huis schoon te maken sla je in ieder geval twee vliegen in één klap: een goede workout en een brandschone leefomgeving. Met een gewicht van 80 kg verbrand je tijdens het stofzuigen al snel zo’n 301 calorieën. Dus, doe je schoonmaakster de deur uit en ga vanaf nu zelf aan de slag.

Ping pong

Tover je eettafel om in een tafeltennis ‘battlefield’. Niets lekkerder dan jezelf en je vriendin of partner af te matten tijdens deze game. Het geeft zoveel plezier dat je niet eens in de gaten hebt dat de calorieën eraf vliegen.

Dansen

Mede door het programma ‘Dancing with the Stars’ is dansen alweer een tijdje ‘hot’. Heb je geen zin om de pasjes in de dansschool te leren? Tegenwoordig zijn er genoeg dvd’s die je de basics van verschillende dansen uitleggen. De DVD ‘Dansen Doe Je Zo’ is hier een goed voorbeeld van. Voor €14,95 heb je hem in huis.

Nintendo Wii Fit

Ook voor pilates en yoga, of zelfs skiën en schansspringen hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Met de Wii Fit blijf je met behulp van een virtuele coach en je eigen televisiescherm superfit. En nog op een leuke manier ook. Dus schuif de bank opzij en kom in actie.

Fit met MP3

Wil je het iets goedkoper houden, surf dan eens naar www.fitmetMP3.nl. Hier kun je verschillende fitnessinstructies met opzwepende muziek op mp3-formaat downloaden. Speel het af op je computer of mp3-speler, en trainen maar. Door de stem van de personal coach blijf je de oefeningen goed volhouden.

Touwtje springen

In spin de bocht gaat in, uit spuit de bocht gaat uit. Weet je het nog? Vroeger deden we het zo vaak: touwtje springen. Waarom pak je de draad niet weer op? Touwtje springen is goed voor je coördinatie, uithoudingsvermogen, timing en kracht. Bovendien verbrand je er behoorlijk wat calorieën mee.

Mijn mening : allemaal leuk en aardig. Maar bovenstaande zelfdiscipline(s) is slechts voor enkelen weg gelegd.

Lees ook:5 manieren om 100 calorieën te verbranden binnen 20 minuten
Lees ook:3 manieren om fit te worden met een springtouw
Lees ook:Helaas.. Van seks val je dus niet af
Lees ook:Met welke sport verbrand ik de meeste calorieën?
Lees ook:Trampoline springen: dé nieuwste fitnesstrend

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Fitness thuis populairder?

 1. Tessa

  Ik ben sinds twee dagen lid van een nieuw online sportplatform Virtuagym. Deze helpt mij begeleiden naar mijn doel. Kijk voor meer info op http://www.virtuagym.com

    /  
 2. moes

  leuk! deel je ervaringen maar eens met ons. We zijn erg benieuwd.

    /  
 3. Tessa

  Van het weekend heb ik een fittest gedaan en een persoonlijk plan gemaakt zodat ik mijn doelen kan behalen. Je kunt jezelf aanmelden op de site moes. Kijk dan op wwww.viruagym.com dan kun je het zelf ervaren.

  groetjes Tessa

    /  
 4. Fitness

  Ook met de aanschaf van enkele simpele accessoires kan men thuis trainen mogelijk maken (zoals besproken op http://http://www.fitnessportal.nl/Training/Tips/Thuis-trainen.html . Zo kom je met bijvoorbeeld dumbbells en een fitness bank al een heel eind in de goede richting. Natuurlijk moet je er wel een geschikte ruimte voor hebben…

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>