Trainen onder stroom is goed voor je!

Ik sprak onlangs Vasco Kinkelder, zijn naam is net zo interessant als het product wat hij vertegenwoordigd. In dit artikel een uitleg en een videofragment van het EMS.  Een highly sophisticated trainingstool. Voor de experts en liefhebbers zeker een interessante aanvulling op hun trainingen. In mijn jeugd hoorde ik al dat Kung Fu goeroe Bruce Lee op deze manier zijn trainingen met een dergelijk trainingsmethode aanvulde.

EMS werkt op een gelijkaardige manier, maar de spieren worden hier gestimuleerd door externe elektrischeimpulsen. Miha Bodytec GmbH heeft met de EMS Multi-Trainer een apparaatop de markt gebracht, dat in weinig tijd een complete lichaamstraining biedt.

 

Voordelen

 

Het principe van EMS is niet nieuw, per slot van rekening worden de voordelen van spierstimulatie door elektrische impulsen al geruime tijd door fysiotherapeuten in de revalidatie, maar ook in de topsport toegepast. De effecten van EMS zijn wetenschappelijk bewezen en biedt een aantal voordelen als aanvulling op fysieke training. Tijdens de stimulatie werken alle spiervezels simultaan, dit is een efficiënte vorm van trainen en men kan zelf kiezen welke spiergroep men wil trainen. EMS zorgt ook voor een sneller herstel na een zware training of blessures dankzij een betere bloedcirculatie (afvoer toxische stoffen).Zowel de trage als snelle vezels worden gestimuleerd. Daarnaast is elektrischespierstimulatie uitermate geschikt voorhet verbeteren van het uithoudingsvermogen,verhogen van de weerstand en ontwikkelen van explosieve kracht. Verder zijn er speciale programma mogelijkheden voor klachten als nekpijn, hoge- of lage rugpijn,epycondylitis (tenniselleboog) en kramp preventie. De spierstimulator is ook goed te gebruiken voor spiertoename en spierversterking.In feite is EMS voor de fitnessmarkt ontwikkeld, maar inmiddels hebbennu ook de cosmetica en beautybranche, hotels, bejaardenhuizen, fysiotherapeuten, zonnestudio’s en artsen de EMS Multi Trainer van Miha Bodytec ontdekt.

Wil je meer weten over dit trainingsvest ga dan naar http://www.miha-bodytec.de of bezoek ze op de FIBO Hal 1  B10 dit jaar.

 

Lees ook:Sworkit baby!
Lees ook:Split schema vs Full body schema
Lees ook:12 minuten efficiënte cardio-trainen!
Lees ook:Ben jij overtraind?
Lees ook:Technogym komt met verstelbare crosstrainer

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Trainen onder stroom is goed voor je!

 1. Danny Farrell

  EMS training nu ook mogelijk in Apeldoorn!!!
  Bel voor een GRATIS proefles!! 055-5222422 en overtuig jezelf!

    /  
 2. frank

  Het doet me denken aan zo’n fout tell-sell product. Je hebt de voordelen genoemd maar nu vraag ik mij af zijn er ook nadelen is het bijvoorbeeld niet ontzettend pijnlijk ? Ik heb ook even kort op de site gekeken maar kan niet ontdekken wat het ongeveer moet gaan kosten, heb jij enig idee moes ? Ik zie mij mezelf nog niet zo vlot onderplakken met allerlei electrodes het lijkt me niet echt comfortabel.

    /  
 3. Danny Farrell

  Beste Frank, Ik begrijp je reactie, hoor deze wel vaker. Maar neem van mij aan dat dit apparaat van een héél ander caliber is. vergeet niet dat er in Duitsland al méér dan 800 apparaten operationeel zijn. Ook het beeld van jezelf önderplakken is niet juist, deze zitten in het vest wat je aantrekt. Maar je weet pas echt wat het is als je het een keer geprobeerd hebt!

    /  
 4. Henk

  Ik train al vanaf het eerste moment met miha bodytec. De effecten van dit product zijn echt goed! Het is comfortabel en doet absoluut geen pijn! Het is juist lekker en het geeft je een geweldig trainings gevoel! Ik heb weinig tijd omdat ik ondernemer ben en ik wil wel graag effectief sporten. Ik train 2 keer in de week 20 minuten bij Emanuel Da Graca in Health City te Zwijndrecht. Ik kan je verzekeren dat het effectief en doeltreffend is.

  Ik sluit me wel bij Danny aan! Je moet het eerst proberen voordat je een oordeel over dit product kunt geven. Ik vind het helemaal geweldig.

    /  
 5. moes Auteur

  Hey Frank,

  Ik geloof dat het tussen 25 en 40 euro per trainings sessie kost. Het systeem (de vest enzo) zelf kost meerdere 1000 den eurotjes..

    /  
 6. frank

  Bedankt voor de antwoorden dit geeft toch al wat meer duidelijkheid over dit product. Het bedrag wat je per sessie moet neerleggen is behoorlijk, voor dat geld mag het wel een flinke aanvulling zijn. Is dit product straks ook gewoon voor jan modaal te betalen ?

    /  
 7. Vasco

  Je spreekt met dit product een grote doelgroep aan. We kunnen namelijk binnen het bereik van vetafname, lichaamsvorming, spieropbouw (hypothrophy), revalidatie en (top)sport werken. Het is natuurlijk aan de eigenaar van het product zelf te kiezen welke prijs ervoor betaald moet worden.

  Het is wel enorm effectief doordat de contracties véél sterker zijn dan dat je met conventionele training kunt realiseren. We spreken met dit product 80 tot 85% van ons spierstelsel aan dit in tegenstelling tot conventionele training waar me maximaal 40% kunnen aan spreken. Dit alles resulteert dat je het trainingsdoel 2x zo snel bereikt. Je hebt namelijk al na 4 sessies voel en zichtbaar resultaat. Je moet eerst een keer trainen dan heb je er een helder beeld bij! Dit is héél erg belangrijk.

  Wanneer men naar de Fibo komt is daar de mogelijkheid voor. De stand van 225m2 is niet te missen. Je kunt ons vinden in hal 1 stand B10 en vraag naar Vasco. Train en je neemt een mooie ervaring mee naar huis!

    /  
 8. ISABELA MACHADS

  IS TEH SAME PERSON
  MACHADO AND MACHADS
  eNOUGH FOR Today

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>