The Gym Basement: grenzen verleggen onder straatniveau

The Gym Basement is niet bepaald een doorsnee gym.. Hier geen wulpse receptionistes die je welkom heten, state-of-the-art fitnessapparaten die je vorderingen bijhouden op een sleutel, of sauna’s en stoombaden om na een slopende workout in te ontspannen. Nee, The Basement is op z’n minst Spartaans te noemen.

Alleen de locatie al. Onder straatniveau, in de kelder van een koffiebar in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart doet het z’n naam eer aan. De kale muren en vloer geven het geheel een rauwe, industriële look. Fancy fitnessapparaat zijn ver te zoeken. In The Gym Basement wordt met eigen lichaamsgewicht getraind.

Een zelfbenoemde masochist kan zich evenwel gerust uitleven; touwen en ringen hangen uit het plafond, uit een muur steekt onder anderen een klimrek, een bokszak slingert aan een ijzeren ketting, grote tractorbanden liggen op de grond.

Ik was op uitnodiging van Hein Schneiders op bezoek in zijn, zoals ie het noemt, ‘project’. Schneiders, opgeleid tot personal trainer, is een man met een visie.  Hij ziet obese kinderen of inactieve werknemers met een onverantwoord eet- of gewoontegedrag, en wil een gedragsverandering bewerkstelligen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Betaalbaar bovendien, want in dure apparatuur hoeft niet te worden geïnvesteerd.

Personal trainers die buiten de gebaande fitnesspaden denken zijn bij Schneiders’ Basement welkom met hun klant. Die laatste moet overigens wel aan de bak. Om je eigen lichamelijke grenzen te verleggen en dus vooruitgang te realiseren in je gezondheid, moet je de rafelranden van je kunnen opzoeken, is Schneiders’opvatting. Met ‘back to basic’-, crossfitnessachtige trainingen word je uit je comfortzone gehaald, en grenzen opgerekt.

En dat was precies wat mij ook te wachten stond. Het oprekken van m’n grenzen. Of om met Walter te spreken, toen hij in the Big Lebowski een pistol uit z’n bowlingtas trok om Smokey de regels van het spel bij te brengen: I was about to enter a world of pain. Daarover later meer.

Meer info over The Gym Basement? Mail naar [email protected] of kijk op www.facebook.com/TheGymBasement

 

Lees ook:´300´ Workout @ The Gym Basement: he-le-maal gesloopt
Lees ook:Guy Van der Reijden is naast Moes definitief onderdeel MasterClass van Jorgen de Mey
Lees ook:Trainen met de trainers van Hollywood-celebs
Lees ook:Moes & Guy in Venice
Lees ook:Eerzucht en personal training: helemaal naar de kloten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>