Val af van vet!

Sven Huijbregts is fitnessinstructor en personal trainer. Op Fitness.blog.nl zullen er op regelmatige basis tips en adviezen van hem verschijnen. Vandaag: het belang van voeding en vet(zuren) in het bijzonder.

Je ziet vaak mensen fanatiek beginnen en meerdere keren per week uren intensief trainen, zonder zich bewust te zijn van hun voeding en wat ze doen. Voeding is je brandstof van je training, en de bouwstof na je training om onder meer spiermassa op te bouwen. Eerder kon je al lezen over hoe belangrijk koolhydraten en eiwitten (proteïnen) kunnen zijn.

Vet(zuren):
Veel mensen denken dat ze van vet(zuren) dik worden, maar net als koolhydraten zijn vetten hele belangrijke energieleveranciers. Sterker nog, ze leveren twee keer zoveel energie op als koolhydraten en eiwitten. Bepaalde vetzuren kunnen juist helpen bij vetverbranding. Voor de opbouw van spieren is het belangrijk dat de inname van vet(zuren) ongeveer hetzelfde is als als de proteïne-inname.

Lees ook:Koolhydraten: motor van je workout
Lees ook:Voorkom spierafbraak: eet voldoende proteïnen
Lees ook:Wat moet je eten voor, tijdens en na je workout
Lees ook:Chocolademelk is de beste post-workout hersteldrank
Lees ook:Neem snelle koolhydraten na de training voor optimale spiergroei!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>