Eerzucht en personal training: helemaal naar de kloten

Normaal gesproken train ik alleen.. Werk ik m’n circuitjes af in relatieve eenzaamheid, wat de snelheid van m’n work-out ten goede komt; weinig rust, hoge hartslag, zoveel mogelijk tot het gaatje. Ervaring met een personal trainer had ik niet echt, ik red mezelf immers wel. Prestatiegericht als ik ben zoek ik m’n grenzen over het algemeen toch wel op; met een onbevredigd gevoel de kleedkamer opzoeken is m’n eer te na.

Maar sinds kort train ik op uitnodiging van Hein in z’n Gym Basement. Het is voor het eerst dat ik onder supervisie van een PT wordt onderworpen aan een work-out. En ik moet je zeggen: ik ga me toch een potje naar de kloten.. Letterlijk naar adem happen, licht in m’n hoofd, misselijk; als iemand naast je in je gelooft en roept “Kom op, nog één, je kant het best, het zit er nog in!”, dan doe je dat. Ga je kennelijk net even wat dieper. Soms vervloek ik mijn eerzuchtigheid.

Misschien ligt het ook aan de work-out, de beruchte ‘300’, verwijzend naar het aantal herhalingen dat je dient te halen met de volgende oefeningen:

  • Sledge 50x
  • Floor wipers 50x
  • Deadlift 50x
  • Pull ups 2×25
  • Pushups 50x
  • Tire flipping 50x

Sessie drie. Ik had niet verwacht dat ik vooruit gegaan was gezien alle copieuze diners en overmatige alcoholconsumptie van de afgelopen weken, maar tot m’n eigen verbazing verpulverde ik m’n vorige record. Van 142 reps naar 161. Geen idee waar dat vandaan kwam. Misschien omdat we trainden aan het einde van de middag in plaats van ’s ochtends (en ik dus wat energieker was ;-) ). Misschien heeft het feit dat ik in de kerstvakantie waar mogelijk heb doorgetraind z’n vruchten afgeworpen.

Of misschien was het toch gewoon dat stukje eerzucht dat niet onder wilde doen voor de vorige keren. Me bewijzen tegenover Hein. Als je wilt presteren is dat dus toch wel fijn ;-)

Lees ook:’300′ Work-out (2): op naar de 200
Lees ook:´300´ Workout @ The Gym Basement: he-le-maal gesloopt
Lees ook:Missie sixpack (3): tegenvallende resultaten
Lees ook:Circuittraining: weinig rust en hoge hartslag
Lees ook:Druk, druk, druk in vermoeiheidscentrum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>