Spierballenvertoon: de vijf beste bicepsoefeningen

Vraag een willekeurig ventje hoe sterk ie is, en tien tegen één dat ie trots z’n spierballetjes toont; uit de kluiten gewassen biceps zijn nu eenmaal altijd al een teken van kracht geweest. Nu is het heus geen wet van meden en perzen dat sterke mannen bij voorbaat grote spierballen hebben, maar naast het feit dat het handig is bij het boodschappen tillen is er nog een voordeel bij het hebben van ontwikkelde armen: vrouwen houden ervan

De biceps zijn een vrij eenvoudige spiergroep om te trainen, qua beweging. Beweeg je arm met wat gewicht naar je schouder en je voelt de spieren in de biceps al samentrekken. Juist de verschillende variaties op deze beweging zorgen er voor dat je net weer een iets andere trainingsprikkel krijgt. Dit zijn de vijf beste bicepsoefeningen, op een rijtje gezet door Fitness-weetjes.nl.

Dumbell curls

De dumbell curls zijn wellicht de bekendste oefening om dikke spierballen te ontwikkelen; veel meer dan het gewicht in je hand richting je schouder brengen hoef je niet te doen. De dumbell curls kun je zittend uitvoeren of staand. Het voordeel wanneer je de oefening zittend uitvoert is dat je geen gebruik kunt maken van je onderrug, iets wat je nog wel eens ziet gebeuren wanneer er zware gewichten worden gebruikt.

Preacher curls

De preacher curl is een effectieve oefening waarmee je de biceps geïsoleerd kunt trainen. De naam preacher betekent letterlijk ‘prediker’ en is toepasselijk gekozen omdat je de oefening uitvoert met je bovenarmen rustend op een kussen; wanneer je de oefening van de zijkant bekijkt lijkt het alsof iemand aan het bidden is. Met de preacher curl train je de biceps spieren en ontzie je de druk op je polsen.

Hammer curls

De hammer curls zijn een variatie op de dumbell curls; in plaats van dat je handpalmen omhoog wijzen, draai je ze naar binnen als je het gewicht omhoog brengt. Ook de dumbell curls kun je doen terwijl je zit of staat.

Barbell curls

Ook de barbell curls zijn een variatie op dumbbell curls maar hierbij gebruik je, zoals de naam al zegt, een barbell. Om de barbell curls correct uit te voeren pak je de stang onderhands vast, ongeveer op schouderbreedte. Til de barbell op tot ongeveer schouderhoogte, met je ellebogen in de zij. Hierdoor komt het gewicht van de stang op de biceps te liggen en realiseer je naast spiergroei ook kracht en definitie.

Concentration curls

Een oefening die je kunt doen om je biceps per arm te trainen, zijn de concentration curls. Je gaat zitten op een fitnessbankje en pakt een dumbell in één hand. Leun vervolgens voorover en positioneer je elleboog tegen de binnenkant van je bovenbeen. Dit zorgt ervoor dat je de beweging geïsoleerd kunt uitvoeren en dat je andere spiergroepen, zoals de schouders, uitsluit.

Heb jij een bicepsoefening waarvan je het onbegrijpelijk vindt dat die hier niet tussen staat? Laat het me weten en reageer hieronder

Lees ook:Hoe doe je hanging leg raises?
Lees ook:Dit is mijn circuittraining. Wat bevalt jou het beste? (1)
Lees ook:Je kan m’n rug op! De vijf beste oefeningen voor je rug
Lees ook:De beste oefening voor super brede schouders
Lees ook:Plafond bereikt, wat nu?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Spierballenvertoon: de vijf beste bicepsoefeningen

  1. Pingback: Zet je beste beentje voor met de vijf beste beenspieroefeningen | Fitness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>