De burpee. De oefening you love to hate

De Strongmanrun. Ik stipte m in m’n vorige blog ook al even aan, en zal er de komende tijd nog vaker aandacht aan besteden. Met 18 kilometer hardlopen en 23 hindernissen een run die ik serieus wil aanpakken. Eén van de oefeningen die me moet helpen om geen modderfiguur (woordgrapje) te slaan in dat survivalgeweld is bijna een full body workout op zich, en het mooiste is: je hebt er alleen je eigen lichaamsgewicht bij nodig. De burpee. De oefening you love to hate (vraag maar aan Froukje ).

Want hij gaat je pijn doen. De burpee is simpel gezegd een squat-variatie, waarbij ook push-up en sprong onderdeel van de oefening zijn. ‘Fitter, leniger en sterker worden’ kun je afstrepen van je To do-list want benen, armen, borst, rug en buikspieren worden tegelijkertijd aangepakt, terwijl er geen enkel gewicht aan te pas komt. Ja dat van je eigen lijf, wat het ideaal maakt voor thuis of onderweg, maar ook een vaste plek in veel CrossFit-workouts heeft gekregen.

Dan de uitvoering – niet geheel onbelangrijk: sta rechtop, voeten op schouderbreedte. Buig door je knieën (squat), laat je met gestrekte armen vallen op je handen en strek je benen naar achteren zodat je in een plank-positie komt. Doe een push-up, breng je knieën naar je borst en spring omhoog zodat je even goed loskomt van de grond. Herhaal dit zo vaak je wilt – of kunt..

En geloof me, dit gaat zeer doen. Beginners kunnen daarom een halve burpee doen: buig door je knieën en zet je handen op de grond. Stap eerst met je rechtervoet en daarna met je linkervoet naar achteren. Stap met je rechtervoet en vervolgens je linkervoet weer richting je handen en kom weer helemaal rechtop staan.

Succes! Ik hoor graag of ie bevalt

Lees ook:Hoppatee: slank en fit in achttien minuten
Lees ook:Doe de strakke kont workout
Lees ook:4 oefeningen voor slanke benen
Lees ook:De top 3 fitness bal oefeningen
Lees ook:Doe de bastard challenge

1 Reacties // Reageer

One thought on “De burpee. De oefening you love to hate

  1. peter

    ga er eens naar kijken.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>