Drie effectieve workout finishers

Om goed in vorm te raken doen veel mensen vaak alleen maar cardio oefeningen. Het klopt dat deze oefeningen ontzettend effectief zijn als je af wilt vallen en wat slanker wilt worden, maar het uitoefenen van alleen maar cardio oefeningen kan snel saai worden. Daarom geef ik je hier drie effectieve fitness finishers die je kunt gebruiken aan het einde van je workout. Deze oefeningen zijn niet alleen conditioneel erg goed voor je, maar ze trainen ook je spieren en bevorderen het verliezen van vet.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Piramide Training
Kies een bepaalde oefening waarbij je gewichten heft, zoals bankdrukken. Let echter wel op dat je een net iets lager gewicht kiest dan dat je normaal doet. Kies vervolgens het aantal keer dat je de oefening uitvoert, laten we zeggen tien keer. De volgende set doe je de oefening nog maar negen keer en de set daarna nog maar acht keer. Zo ga je door tot je uiteindelijk in je laatste set nog maar één keer bankdrukt.

2. Tijd uitdaging
Bij deze finisher kies je een bepaalde oefening, waarbij je wederom gewichten heft, die je zo vaak mogelijk uitvoert in een van te voren afgesproken tijd, bijvoorbeeld 5 minuten. In de weken daarna probeer je steeds je eigen record te verbeteren.

3. Beklim de trap
Deze finisher is erg zwaar. De bedoeling is dat je een set halters pakt en daarmee de trap zo snel mogelijk oploopt. Als je boven bent ga je weer zo snel mogelijk naar beneden. Rust beneden even en ga dan de trap weer op. Dit herhaal je net zo lang tot je echt niet meer kunt.

Dit zijn maar drie mogelijke finishers aan het einde van je workout. Ben je benieuwd naar andere finishers die misschien wel meer geschikt zijn voor jou? Lees dan dit artikel op T-Nation.

Lees ook:Oefening van de dag: jumping jacks
Lees ook:Word sterk met de 500 Rep Workout
Lees ook:Simpele tips voor een betere workout
Lees ook:Oefening van de dag: Farmer’s walk
Lees ook:Hoe doe je hanging leg raises?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>