De meest gemaakte fouten tijdens biceps trainingen

Biceps worden vaak getraind om grote zichtbare spierballen te kweken. Biceps oefeningen zijn vrij eenvoudig, maar volgens de website fitness tips for live worden er nog vaak fouten gemaakt tijdens het trainen van biceps. Dit zijn dan ook de fouten die het meeste worden gemaakt:

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Vals spelen
Als de oefening te zwaar wordt spelen veel mensen vals. Ze zwaaien gewichten omhoog in plaats van hun spieren te gebruiken. Hierdoor train je je biceps niet goed. Je kunt wel denken dat je daar makkelijk vanaf gekomen bent, maar in de werkelijkheid heb je alleen jezelf hiermee. Je krijgt door het expres verkeerd uitvoeren van de oefening namelijk geen grote spierballen! Probeer de oefeningen dus zo goed mogelijk uit te voeren, hoe zwaar het ook is.

2. Focus op kwantiteit
Veel sporters focussen op kwantiteit bij het trainen van hun biceps. Ze denken: ‘hoe meer reps en sets, hoe beter’. Het tegendeel is echter waar. Het is belangrijker dat je de oefening goed uitvoert, dan dat je het vaak en minder goed uitvoert. 10 sets van goed uitgevoerde lifts zijn beter dan 30 minder goed uitgevoerde sets. Probeer de oefeningen dus zo goed mogelijk uit te voeren!

3. Te fanatiek zijn
Als je spierballen wilt, wil je ze ook snel. Hierdoor gebeurt het vaak dat je jezelf overtraint. Probeer je spieren tussendoor genoeg rust te gunnen, hierdoor zullen ze zich uiteindelijk beter ontwikkelen, waardoor je ook sneller resultaat ziet.

4. Gebruik van te lichte gewichten
Dit heeft wederom te maken met het kwantiteitsprobleem. Veel mensen denken dat het doen van meer oefeningen met wat lichtere gewichten beter werkt dan weinig oefenen met zwaardere gewichten. Dit klopt niet. Probeer zwaardere (maar niet te zwaar) gewichten te gebruiken tijdens je training, dit zorgt ervoor dat je sneller spieren opbouwt.

Het gaat er dus met name om dat je een goede kwaliteit oefening neerzet. Voor goede informatie voor de juiste gewichten en oefeningen voor het trainen van je biceps wil ik je aanraden bij je sportschool na te gaan wat voor jou de juiste formule is.

Lees ook:Spierballenvertoon: de vijf beste bicepsoefeningen
Lees ook:Het geheim voor serieus grote armen
Lees ook:Drie effectieve workout finishers
Lees ook:De 4 slechtste krachttraining tips ooit!
Lees ook:7 voordelen van het trainen op eigen lichaamsgewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>