Kunnen vrouwen pull-ups doen?

De mythe bestaat dat vrouwen geen fatsoenlijk pull-ups kunnen doen. Ze hebben simpelweg niet dezelfde lichaamsbouw als mannen en kunnen zichzelf daardoor niet ophijsen aan een rekstok.

 

Bron: burnstomachfat101.com

 

Volgens een artikel op bodybuilding.com is dit de grootste onzin. Vrouwen zijn prima in staat om pull-ups te doen, ze moeten er alleen iets harder voor trainen. Het feit dat het meer moeite en training kost om een goede pull-up te doen, maakt een geslaagde pull-up des te meer succesvol. Het gaat er namelijk om dat je uiteindelijk je doel bereikt. Hoe harder je hiervoor moet werken, hoe meer voldoening het geeft als het lukt.

Maar hoe train je als vrouw voor een pull-up? Het belangrijkste om te onthouden is dat je het uiteindelijk wel kunt! De grootste blokkade tijdens het trainen zit namelijk in je hoofd, als je denk dat het je niet gaat lukken. Heb je moeite met een pull-up? In het onderstaande filmpje zie je een aantal tips om de training wat rustiger te beginnen. En het filmpje geeft voornamelijk ook het bewijs dat vrouwen wel pull-ups kunnen doen!

Lees ook:Unsuck je pull-ups
Lees ook:4 manieren om je Pull-Ups te verbeteren
Lees ook:Fitness trainer haalt 10.000 dollar op voor cystic fibrosis
Lees ook:Truc om een push up te leren
Lees ook:7 voordelen van het trainen op eigen lichaamsgewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>