Tips van een bodybuilder

Wil je beginnen of ben je net begonnen met bodybuilden? Dan zijn de tips van professionele bodybuilder Amit Sapir vast handig voor jou.

Bron: t-nation.com

1. Master de basisoefeningen
Amit ziet veel verkeerde bewegingen bij beginnende bodybuilders, zoals een rond rug tijdens het doen van squats. Het is bij bodybuilding ontzettend belangrijk om je vorm goed te hebben, omdat je zo namelijk blessures voorkomt. De tip van Amit is daarom: master eerst de basisbewegingen voordat je de intensiteit van je oefeningen verhoogt.

2. Bouw een goede krachtbasis
Niemand wordt sterk door met kleine gewichten aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat je altijd zwaar traint en dat je weinig reps doet in veel sets. Alleen op deze manier bouw je een goede spierbasis.

3. Maak de hele beweging
Om optimaal te profiteren van je oefeningen, moet je de oefening ook helemaal uitvoeren. Ga je bankdrukken? Laat het gewicht dan terugkomen naar je borst en lift het helemaal omhoog. Trek je jezelf op? Ga dan zover omhoog en omlaag als je kan. Op deze manier ontwikkel je je spieren optimaal.

4. Blijf flexibel
Als je flexibel blijft loop je minder kans op blessures en je voelt je nog beter en mobieler ook. Probeer daarom zoveel mogelijk dynamische rekoefeningen te doen om soepel te blijven.

5. Vind een coach of trainingspartner
Het is goed om kennis over trainingen met anderen te delen. Je kunt elkaar verbeteren en helpen tijdens je oefeningen. Op deze manier wordt je training niet alleen leuker, maar ook van hogere kwaliteit.

Dit zijn slechts 5 van de 10 tips die Amit Sapir geeft. Lees de overige tips op T-Nation.

Lees ook:4 cardio tips voor het verbranden van vet
Lees ook:De 4 slechtste krachttraining tips ooit!
Lees ook:5 zeer blessuregevoelige oefeningen die je beter kan vermijden
Lees ook:5 Redenen en voordelen om te Squatten
Lees ook:De meest gemaakte fouten tijdens biceps trainingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>