4 killer buikspier oefeningen

Er zijn veel oefeningen die buikspieren trainen. Maar wat zijn nou eigenlijk de meest effectieve buikspier oefeningen?

4. Leg raises
Bron: mensmagazine.com

1. Plank

De plank is een veelbesproken oefening op deze blog. Door het uitvoeren van een plank zul je niet snel een sixpack krijgen. Je traint namelijk de diepste laag buikspieren die je hebt. Hierdoor zul je niet snel zien dat je goed afgetraind bent, maar je zult het zelf zeker merken doordat je een ijzersterke core hebt opgebouwd. Andere buikspieroefeningen zullen hierdoor gemakkelijker gaan, zodat je daarmee sneller een sixpack opbouwt.

Een basis plank voor je uit door op in een push-up houding je onderarmen plat op de grond te leggen terwijl je je handen in elkaar gevouwen houdt. Je lichaam vormt dan een rechte lijn van je enkels tot je schouders. Dit houdt je een bepaalde tijd vast.

2. Abdominal hold

Deze oefening ziet er erg makkelijk uit, maar is dat niet! Zo voer je hem uit: je gaat op een stevige stoel zitten (zonder wielen!) en je beweegt langzaam en bedachtzaam. Ga op het voorste randje van je stoel zitten en houd met je handen naast je heupen deze rand vast. Houd je rug recht, span je buikspieren aan en til je voeten een paar centimeter van de grond. Vervolgens til je je billen op van de stoel en houd je deze positie zo lang mogelijk aan.

3. Crunch

Ook de crunch is een van de meest standaard buikspieroefeningen die je tegenkomt. Hoewel er veel variaties op zijn, is de oefening in zijn originele vorm een erg effectieve oefening voor je buikspieren. Lig met je rug plat op de grond met je knieën gevouwen en je voeten plat op de grond. Plaats je handen in je nek, span je buikspieren aan en til je schouders (alleen je schouders, niet je hele rug) op van de vloer. Houd dit even vast en zak dan weer terug naar beneden. Dit is 1 crunch.

4. Leg Raise

Deze oefening is niet alleen goed voor je buikspieren, maar zorg er ook voor dat je een betere balans krijgt. Je doet deze oefening door plat op je rug te liggen. Hierbij houdt je je voeten drie centimeter uit elkaar en til je ze drie centimeter van de grond. Je armen leg je naast je lichaam, met je handpalmen naar beneden. Vervolgens span je je buikspieren aan en til je een been op door je knie te buigen. Houd er rekening mee dat je onderbeen horizontaal moet zijn. Houdt deze positie even vast en strek je been weer (zonder hem helemaal op de grond te leggen).

Lees ook:5 verschillende crunches voor een topresultaat
Lees ook:4 variaties op een plank
Lees ook:Op naar de 5 minuten plank!
Lees ook:4 oefeningen voor een sterke rug
Lees ook:4 moves voor slankere dijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>