Welke buikspieroefening zorgt voor de snelste sixpack?

De crunch is nog steeds de beste oefening voor een snelle sixpack. Dat beaamt Ph.D Cedric Bryant, die gespecialiseerd is in onderzoek naar oefeningen.

Bron: peerfit.com

Bron: peerfit.com

De website Details.com wilde weten welke oefening je het snelste een sixpack geeft. Bryant heeft hier onderzoek naar gedaan door via electroden te meten welke spieren actief zijn tijdens verschillende buikspieroefeningen. Het blijkt dat de spieren die de blokjes in je buik vormen tijdens de crunch het meeste worden geactiveerd. Meer nog dan tijdens andere vormen van crunches, zoals op een medicine ball of de bicycle crunch.

Houd echter wel in de gaten dat je meerdere buikspieren hebt die ook sterker moeten worden als je een sterke core wilt. Deze spieren moet je allemaal trainen als je je hele buik wilt trainen. De crunch is alleen de beste oefening als het aankomt op de spieren die de blokjes laten zien.

Wil je weten welke oefeningen je het beste kunt doen om je hele core te trainen? Klik dan hier.

Lees ook:Mannen: de beste oefeningen voor thuis
Lees ook:Verban Sit-ups en Crunches voorgoed uit je trainingsschema
Lees ook:De 5 grootste fabels over het trainen van je buikspieren
Lees ook:De 5 grootste misvattingen over sixpacks
Lees ook:Buik is meest gehate lichaamsdeel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>