4 oefeningen om beter te voetballen

Om goed te kunnen voetballen moet je ook krachttraining doen om je benen sterker te maken. Maar welke oefeningen zijn hier eigenlijk voor geschikt?

Squats
De squat is een erg goede oefening om je beenspieren te trainen. Ze maken je benen sterk en zorgen ervoor dat het je makkelijker afgaat om 90 minuten lang op een het veld te rennen.
Als startpositie sta je rechtop met je benen op schouderafstand uit elkaar. Vervolgens houd je je rug in een rechte lijn en buig je je knieën, totdat je bovenbenen horizontaal zijn. Tijdens deze beweging breng je je armen omhoog, zodat ze recht naar voren steken. Dan ga je weer terug naar de startpositie.

Sprinten
Hoewel sprinten voornamelijk wordt gezien als een cardio oefening, traint het ook zeker spiergroepen. Met name tijdens voetbal is het belangrijk dat je snel een sprint kunt trekken, je benen moeten hier dan echter wel klaar voor zijn. Sprint daarom regelmatig om ervoor te zorgen dat je juiste spieren sterk genoeg zijn.

Lees hier tips om sneller te sprinten.

Power jumps
Power jumps geven je een flinke boost aan energie. Daarnaast train je je kuiten, hamstrings en quadriceps. Om de power jumps zo goed mogelijk uit te voeren moet je ze snel achter elkaar doen, terwijl je zo hoog mogelijk springt en zo veel energie er in stopt als je kunt.

Zo doe je een powerjump: zet je voeten op schouderafstand uit elkaar. Doe dan een semi-squat (je bovenbenen niet helemaal horizontaal). Spring dan zo hoog als je kan de lucht in. Als je in de lucht bent trek je je knieën op naar je borst. Doe ongeveer 5 sets van 20 jumps om zo snel mogelijk resultaat te zien.

Lees ook:Doe de strakke kont workout
Lees ook:Hoe kun je sneller sprinten?
Lees ook:Oefening van de dag: jumping jacks
Lees ook:Hoe doe je hanging leg raises?
Lees ook:Zo overleef je een zombie apocalypse!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>