Bodybuilding is een schoonheidswedstrijd

Een professioneel bodybuilder schrijft anoniem voor het platform T-Nation. In zijn artikelen spreekt de bodybuilder over het leven achter de schermen in de professionele bodybuilding wereld. En wat hij te vertellen heeft is schokkend.

Olympia
Bodybuilding website T-Nation werd door een professioneel bodybuilder benaderd. Hij wilde meer vertellen over de corruptie en ambiguïteit in de bodybuilding wereld. In een artikel aan T-Nation schrijft deze professional over de vage criteria tijdens de wedstrijden. In de reglementen staat dat bodybuilders met een harmonieus lichaam de voorkeur krijgen. Maar, zegt de anonieme bodybuilder, niemand vertelt je wat dit nu precies inhoudt.

Het is dus niet duidelijk aan welke criteria je moet voldoen om een wedstrijd te kunnen winnen. Het komt uiteindelijk neer op de subjectieve beoordeling van de afzonderlijke juryleden. De bodybuilder vertelt dat hij aan zes juryleden vroeg hoe hij zichzelf kon verbeteren. Daarbij kreeg hij zes verschillende antwoorden. De punten die er tijdens een wedstrijd worden gegeven lijken dus om verschillende criteria te draaien die voor de deelnemer zelf niet duidelijk genoeg zijn.

De bodybuilder klaagt daarnaast over het feit dat de presentatie en show tijdens een wedstrijd zo belangrijk is geworden dat het bodybuilden meer op een schoonheidswedstrijd begint te lijken. Het draait niet meer om de spieren zelf, maar om het uiterlijk vertoon hiervan. De bodybuilder veracht deze ontwikkeling en wil dat er meer gekeken wordt naar spierkracht, in plaats van presentatie.

Lees hier het verhaal van de bodybuilder.

Lees ook:Unsuck je pull-ups
Lees ook:Tips van een bodybuilder
Lees ook:Phil Heat wint Mr. Olympia 2015
Lees ook:KIDNESS: fitness voor kids – deel 2
Lees ook:Mr. Olympia 2015!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>