4 oefeningen voor een sterke rug

Heb je ook wel eens last van je rug? Deze oefeningen helpen je met het versterken van je rugspieren!

Cat Camel
Begin op je handen en knieën, met je polsen onder je schouders geplaatst en je knieën recht onder je heupen. Maak eerst je rug bol (zoals een kameel), houdt deze positie 10 à 15 seconden vast en maak je rug dan langzaam hol (zoals een kat). Houd ook deze positie 10 à 15 seconden aan en wissel een aantal keren tussen het bollen en het hollen.

Bird Dog
Begin wederom op je handen en knieën. Dit keer strek je echter je linker achterbeen volledig naar achteren en je rechter arm zo ver mogelijk naar voren. Houd deze positie 10 seconden vol en wissel dan van arm en been. Mochten je knieën zeer gaan doen door de druk, leg er dan een opgevouwen handdoek onder.

Curl Up
Lig op je rug plat op de grond. Alleen je rechterknie is ligt gebogen. Til je schouders en hoofd iets op van de grond en houd deze positie 5 seconde vol. Terwijl je je hoofd en schouders omhoog houdt, leg je je rechterbeen weer plat op de grond, en buig je nu de knie van je linkerbeen. Deze positie houd je wederom 5 seconde aan. Wissel ongeveer 15 à 20 keer van been.

Side Bridge
Lig op je rechterzijde met beide knieën gebogen. Breng je torso omhoog door te steunen op je rechterarm, waarvan je onderarm plat op de grond moet blijven liggen. Buig je elleboog hierbij recht onder je schouder. Gebruik nu je torso om je heupen omhoog te liften, maar zorg ervoor dat je heupen hierbij NIET roteren. Plaats je linkerarm op je heup en houd deze positie 10 tot 15 seconden vast. Wissel dan van kant.

 

Lees ook:5 verschillende crunches voor een topresultaat
Lees ook:Vrouwen: 4 oefeningen voor betere seks
Lees ook:Doe de strakke kont workout
Lees ook:3 top oefeningen voor een gespierde kont
Lees ook:4 killer buikspier oefeningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>